ροή ειδήσεων

Εξέλιξη-σοκ: Αδέσποτη σφαίρα σκότωσε τον 11χρονο μαθητή σε σχολείο



Εξέλιξη-σοκ στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 11χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια της γιορτής δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς, ο οποίος εντόπισε βολίδα πυροβόλου όπλου στο σώμα του παιδιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διασωληνώθηκε, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε. Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για λιποθυμία του μαθητή και ότι πέφτοντας κάτω χτύπησε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η βολίδα βρήκε το παιδί στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Ο κ. Καλογριάς ανέφερε ότι είχε κάθετη φορά, κάτι που σημαίνει πως ήταν αδέσποτη σφαίρα και δεν ήταν σκόπιμη ενέργεια εναντίον του μαθητή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χθες το βράδυ υπήρχε γλέντι στη γύρω από το σχολείο περιοχή και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι κάποιος έριξε μπαλωθιά, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη στη σχολική γιορτή.



Πλέον, η αστυνομία διεξάγει έρευνες στα γύρω σπίτια και σε καταυλισμό Ρομά, για να βρει την άκρη του νήματος αυτής της τραγικής ιστορίας. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από έγκυρες αστυνομικές πηγές, οι έρευνες εστιάζονται αυτή την ώρα σε τέσσερα σπίτια και σε ένα καταυλισμό Ρομά, που βρίσκονται κοντά σε σχολείο. Παράλληλα, σημειώνεται ότι όπως είπαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της γιορτής.



Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα του άτυχου παιδιού είναι δασκάλα στο σχολείο που συνέβη η τραγωδία, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.




Πέφτει με ταχύτητα που μπορεί να σκοτώσει

Η πιθανή εξήγηση για τη δύναμη με την οποία χτύπησε η σφαίρα το άτυχο παιδί έρχεται μέσω της ανάλυσης τροχιάς της σφαίρας από τη στιγμή που εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Οταν η σφαίρα πάρει το μέγιστο ύψος καμπύλης, αρχίζει την καθοδική πορεία και τότε η ταχύτητά της τριπλασιάζεται πέφτοντας στο έδαφος, σε σχέση με την ταχύτητα που έχει όταν φεύγει από το όπλο. Αυτό σημαίνει πως μια σφαίρα μπορεί να σκοτώσει ακαριαία και τη στιγμή που εκπυρσοκροτεί το όπλο, αλλά και τη στιγμή που φτάνει προς το έδαφος.

Φιάσκο: Στο «Παίδων» δεν είδαν το τραύμα από τη σφαίρα στο κεφάλι του 10χρονου

Σε τεράστιο φιάσκο για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» εξελίσσεται η υπόθεση με τον θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι του μικρού παιδιού, αντιθέτως αναφέρεται ότι ο 11χρονος «έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Έτσι λοιπόν προκύπτει το σοβαρό ερώτημα αν οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό εντόπισαν το τραύμα από τη σφαίρα. Παράλληλα, προκύπτει ένα ακόμα ερώτημα, το οποίο αφορά στον λόγο για τον οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την ανακοίνωση τη στιγμή που εκκρεμεί η νεκροψία-νεκροτομή.



 iefimerida.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/17 01:20

    Αν η πύλη εισόδου της σφαίρας ήτανε Ινιακα τοτε η σφαίρα τραυμάτισε το εγκεφαλικό στέλεχος που βρίσκεται το κέντρο αναπνοής και καρδιακής λειτουργίας όποτε ο θάνατος αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι αν όχι ακαριαίο σχεδόν ακαριαία ο θάνατος και οι προσπάθειες αναζωογόνησης δεν θα πετύχαιναν την αποκατάσταση καρδιακής και αναπνευστικής λειτουργίας διότι τα αντίστοιχα κέντρα στον εγκέφαλο θα είχαν καταστραφεί ακόμη και να μην είχε χτυπήσει η σφαίρα το στέλεχος και να έβρισκε κάποιον Αυχενική σπόνδυλο α2 α3 α1 ...παλι ο θάνατος θα ητανε αναπόφευκτος και θα οφείλονταν σε διατομή νωτιαίου μυελού ακαριαίο.. το παιδάκι ήτανε πολύ άτυχο....ευχομαι να έχει Καλό παράδεισο η ψυχή του...το μόνο που θεωρώ απαράδεκτο προσωπική μου γνώμη και ανακαλώ να τη σεβαστείτε.. .Είναι ότι δεν διαπιστώσαμε από το πρώτο λεπτό από το προήλθε η κάκωση.. .Αλλά από την άλλη θεωρώ ότι θα είχε ελάχιστο νόημα γιατί ούτως ή άλλως αυτη η κάκωση είναι πάντα θανατηφόρα.. Και ο θάνατος είναι ακαριαίο η σχεδόν ακαριαίο.καλο παράδεισο για το παιδί και κουράγιο στους γονείς του..τετοιο Καλό ούτε στον χειρότερο εχθρό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *