ροή ειδήσεων

Καρέ-καρέ: Έτσι σταμάτησαν το πλοίο με 1,5 εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα



Το παράνομο φορτίο αναλογεί σε διαφυγόντες φόρους και δασμούς που υπερβαίνουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ



Σε 1.557.200 ανέρχονται τα πακέτα με λαθραία τσιγάρα, τα οποία έκρυβε στα αμπάρια του το φορτηγό πλοίο «Golendri» με σημαία Τανζανίας που εντοπίστηκε την Παρασκευή σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί για το Δημόσιο από την τεράστια αυτή ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εκτιμώνται σε 6.019.186,94 εκατ. ευρώ.

Το πλοίο επρόκειτο να ξεφορτώσει τα λαθραίο εμπόρευμα σε όρμο της Κρήτης, από όπου με τη βοήθεια ταχύπλοου όπου θα το παρελάμβαναν φορτηγά οχήματα.

Το πλοίο οδηγήθηκε χθες, Παρασκευή, συνοδεία πλωτού του λιμενικού στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου έγινε η καταμέτρηση του λαθραίου φορτίου.






Το «Golendri» με έξι άτομα πλήρωμα, όλοι ουκρανικής καταγωγής, είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη όταν εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και σε λειτουργία το αυτόματο σύστημα εντοπισμού (A.I.S.). Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το πλοίο σταμάτησε σε απόσταση 1,5 ν.μ. από τις ακτές των Σφακίων Κρήτης. Ταυτόχρονα, μέσω της κάμερας θερμικής απεικόνισης και της συσκευής ραντάρ του πλοίου του Λιμενικού εντοπίστηκε ταχύπλοο να κινείται προς το φορτηγό πλοίο προκειμένου να παραλάβει το λαθραίο εμπόρευμα που στη συνέχεια θα μεταφορτώνονταν σε τέσσερα φορτηγά οχήματα που εντοπίστηκαν στη ξηρά.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του σκάφους του Λιμενικού το ταχύπλοο και τα φορτηγά οχήματα στη ξηρά τράπηκαν σε φυγή, ενώ το φορτηγό πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του.

Στελέχη του Λιμενικού μετά από ειδική επιχείρηση πραγματοποίησαν έφοδο στο φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα να συλληφθεί το πλήρωμα και το «Golendri» να ακινητοποιηθεί.

Παράλληλα τα φορτηγά οχήματα καθώς και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκφόρτωσης τα οποία εγκαταλείφθηκαν στη ξηρά και κατασχέθηκαν από την με την ΕΛΑΣ.

Οι έξι Ουκρανοί συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν αύριο, Κυριακή, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.









































Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *