ροή ειδήσεων

Η Καστελοριζιά που έγινε διευθύνουσα σύμβουλος στα 16



Αποφάσισε να μπει στον κόσμο των επιχειρήσεων όταν η μητέρα έμεινε άνεργη

H Aλεξάνδρα Κίτινα με καταγωγή από το Καστελόριζο είναι μόλις 16 ετών. Ωστόσο ήδη έχει κάνει σημαντικά βήματα στον επιχειρηματικό χώρο, έχοντας δύο ο εταιρείες υπό τον έλεγχό της, ενώ αυτή τη στιγμή θεωρείται η νεότερη διευθύνουσα σύμβουλος στην Αυστραλία.

Εντάχθηκε στον κόσμο των επιχειρήσεων όταν η μητέρα της έχασε τη δουλειά της και μέσα από τις αγωνίες και τις δυσκολίες που πέρασε, συνειδητοποίησε την ανάγκη του να είναι κανείς οικονομικά ανεξάρτητος, όπως ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή της.

«Αποφάσισα πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρεθώ κι εγώ στη θέση της μητέρας μου κι έτσι ξεκίνησα το δικό μου ταξίδι με απώτερο στόχο να δημιουργήσω αλλά και να εξασφαλίσω μέσα από την δουλειά μου, την οικονομική μου ανεξαρτησία χωρίς να εξαρτώμαι από άλλους», λέει όταν τη ρωτούν για το κίνητρο που την οδήγησε στο κατώφλι του επιχειρείν.

Το μεγάλο της όνειρο είναι να ταξιδέψει και να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη και μέσα από το φιλανθρωπικό της έργο να προσφέρει κι εκείνη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο αλλά και να εμπνεύσει τους νέους της γενιάς της να ξεκινήσουν τη δική τους περιπέτεια.

Σε ηλικία μόλις 11 ετών ξεκίνησε την πρώτη της εταιρεία - O.T.S-Outside The Square - με δραστηριότητα στο διαδικτυακό μάρκετινγκ, ενώ η δεύτερη - HOPE Foundation - δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση κόκκων καφέ, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων απολέπισης.

Έχει ως μέντορές της το Βρετανό επιχειρηματία Richard Branson και την Αυστραλή επιχειρηματία και συγγραφέα Lisa Messenger.

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή ετοιμάζει το τρίτο της εγχείρημα που θα αφορά σε μια εκπαιδευτική πλατφόρμα για νέους που στοχεύουν να ασχοληθούν με την εκκίνηση και διαχείριση των δικών τους επιχειρήσεων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *