ροή ειδήσεων

Το πανέμορφο νησί με έναν μόνιμο γιατρό για 2.500 άτομα το καλοκαίρι



Η Χάλκη είναι ένας από τους μικρούς παραδείσους στην περιοχής της Δωδεκανήσου, οι κάτοικοι της οποίας δεν το βάζουν κάτω. Έχουν μάθει να αρκούνται με τα λίγα αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι. Τόσο υπέροχοι που, σαν αποτέλεσμα, οι τουρίστες που το κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι σχεδόν πενταπλασιάζουν τον πληθυσμό του νησιού.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αντιμετωπίζουμε προβλήματα που δημιουργεί η γενικότερη κατάσταση και προσπαθούμε να τα λύσουμε, δηλώνει, μεταξύ άλλων, στο newsbeast.gr ο δήμαρχος της Χάλκης, Μιχάλης Πατρός.



Στο ερώτημα γιατί να επισκεφτεί κανείς τη Χάλκη, ο δήμαρχος τονίζει πως η απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι το πιο κοντινό νησί στη Ρόδο, με το οποίο οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι πολύ καλές.

«Στη Χάλκη έρχεται κανείς για να κλείσει το κινητό του, να φορτίσει τις μπαταρίες του. Είναι αυτό που χρειάζεται όλος ο κόσμος αυτή την στιγμή για να ξεχνάει τα προβλήματά του», σημειώνει με έμφαση ο δήμαρχος.

Το νησί διαθέτει όλες τις υποδομές που μπορεί να χρειαστεί ενδεχομένως κάποιος στις διακοπές του. Έχει και νυχτερινή ζωή και ωραίες παραλίες και φιλόξενο κόσμο χωρίς ωστόσο να είμαστε ένα κοσμοπολίτικο νησί, προσθέτει ο Μιχάλης Πατρός.



Η αλήθεια είναι πως στο νησί συρρέουν κάθε χρόνο τόσο Έλληνες όσο και Ευρωπαίοι τουρίστες από Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και Ιταλία. Υπάρχει δε αυξητική τάση στην έλευση ιδιωτικών σκαφών από διάφορες χώρες ακόμα και από την Τουρκία. Θετική συμβολή σε αυτό η ύπαρξη ενός πλωτού προβλήτα που μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 27 σκάφη.

Η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά είναι δύο φορές την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί σχεδόν 20 ώρες!

Τα προβλήματα υπαρκτά αλλά δεν κάμπτουν τον δήμαρχο. Εστιάζει στο θέμα της υγείας, αφού το νησί καλύπτεται από τους Γιατρούς του Κόσμου, καθώς σε αυτό μόνιμη είναι μόνο μία γιατρός στο αγροτικό ιατρείο. Αυτή πρέπει να επιβλέπει θεωρητικά, τα 400 περίπου άτομα που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Χάλκης, που το καλοκαίρι με τους τουρίστες φτάνουν τους 2.500.

Ευτυχώς σε αυτή την κατάσταση φαίνεται να λειτουργούν ανακουφιστικά οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα μας είπε ο δήμαρχος: «Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν ως κέντρο τη Χάλκη και καλύπτουν και τη Νίσυρο και τη Σύμη, άρα ο ειδικευμένος γιατρός φεύγει μια βδομάδα στη Σύμη, μια βδομάδα στη Νίσυρο και ουσιαστικά μένουν και δυο βδομάδες σκάρτες για το νησί της Χάλκης. Αν δεν ήταν οι Γιατροί του Κόσμου θα ήμασταν με μία γιατρό στο αγροτικό ιατρείο. Τώρα με αυτούς καλυπτόμαστε όλο το χρόνο. Μας έχουν υιοθετήσει».



Αφήνοντας στην άκρη το «πρόβλημα» που μας ανέφερε ο δήμαρχος, που αν μη τι άλλο στη μικρή συνομιλία μας μάς απέδειξε πως οι ακρίτες σε καμιά περίπτωση δεν θα παραπονεθούν εύκολα μιας και έχουν μάθει να ζουν μια διαφορετική ζωή από αυτή των μεγάλων αστικών κέντρων, αξίζει να επαναλάβουμε πως το νησί αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό και για έναν ακόμα λόγο. Είναι τόσο παρθένο και όμορφο που έχει ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

newsbeast

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *