ροή ειδήσεων

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, για την κατοχή πορνογραφικού υλικού



Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο τον 43χρονο από την Ρόδο που κατηγορείτο για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας ανηλίκου κατά συνήθεια, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.
Ο 43χρονος είχε συλληφθεί μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα. Η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε το 2008 από αντίστοιχη υπηρεσία του εξωτερικού, η οποία αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ύποπτος χρήστης βρίσκεται στην Ελλάδα, ενημέρωσε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουλίου 2010 κλιμάκιο της υπηρεσίας έφτασε στο νησί μας και μετά από έφοδο στο σπίτι του 43χρονου εντόπισαν παιδικό πορνογραφικό υλικό, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.Την επομένη ημέρα, 11 Ιουλίου 2010 ο 43χρονος προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ. Στο Εφετείο ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το κολάσιμο των πράξεων του και πως το πάθημα του έγινε μάθημα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *