ροή ειδήσεων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ



ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ:

1. Απολογισμός δράσης περιόδου 2016-2017

2. Οικονομικός απολογισμός

3. Προγραμματισμός δράσης

4. Εξελίξεις για τον κλάδο



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Το κάλεσμα του σωματείου για την ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιείται την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, ώρα 11.30 το πρωί, απευθύνεται σε όλους εσάς που εργάζεστε στον κλάδο του εμπορίου και γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα και έχει δεχτεί τη λυσσαλέα επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης σε συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στην οικονομία.



Αυτή τη περίοδο γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω από το κλαδικό μας σωματείο και να δώσουμε μαζική αγωνιστική απάντηση καθώς ήδη η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το νέο μνημόνιο με σκληρά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβάλουν αθλιότερες συνθήκες σκλαβιάς μέσα στους χώρους δουλειάς, νέα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, νέο τσεκούρι στις συντάξεις. Είναι μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν σε όσα ήδη έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις, εφαρμόζονται και τα ζούμε στο πετσί μας. Είναι πλέον φανερό πως όταν μιλούν για ανάπτυξη δεν εννοούν τη βελτίωση της ζωής του λαού αλλά την ευημερία των μεγάλων επιχειρήσεων, της κερδοφορίας που αντλείται από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της δικής μας δουλειάς. Άλλωστε ο ΣΕΒ σε πρόσφατη ανακοίνωση πανηγυρίζει για τα μεγάλα ποσοστά μερικής απασχόλησης, απαιτεί να μη γίνει καμία αύξηση του κατωτέρου μισθού και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε κλάδους που έχουν ισχυρό συνδικαλισμό ως αναγκαίοι όροι για να πετύχουν τη περιβόητη ανάκαμψη, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Τώρα μας θέλουν φθηνούς, αναλώσιμους, υποαπασχολούμενους και άγρια εκμεταλλευόμενους εμποροϋπάλληλους χωρίς δικαιώματα, να ματώνουμε μέσα στα εμπορομάγαζα και τις αποθήκες για τα κέρδη τους, αύριο θα ζητήσουν νέες μεγαλύτερες θυσίες για τον ίδιο σκοπό!

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής έρχεται να υλοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις των μονοπωλίων για βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, και μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού



Οι δυνάμεις στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΜΕΤΑ-ΠΑΣΚΕ) είναι εκείνες που από το 1997 έχουν βάλει φαρδιά την υπογραφή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου, που υπέγραψαν τις μειώσεις στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων το 2012. Είναι οι δυνάμεις που αποτελούν διαχρονικά το Δούρειο ίππο των επιχειρηματικών ομίλων στις γραμμές των εργαζόμενων.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πρόσφατα καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και αποπροσανατόλιζαν τον κλάδο παρουσιάζοντας ως νίκη την απόφαση του ΣΤΕ για την Κυριακή αργία, όταν ο νέος σχεδιασμός για την κατάργηση της βρισκόταν προ των πυλών. Γι’ αυτό δεν μένει χρόνος αναμονής, περιθώριο για νέες αυταπάτες για νέες υποχωρήσεις στη λογική ότι «τίποτα δεν γίνεται», ότι «υπάρχουν και χειρότερα» . Εμείς οι εργαζόμενοι προτάσσουμε τις δικές μας ζωές, τις δικές μας ανάγκες, τις κοινές μας αγωνίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.



Η συμμετοχή μας στην γενική μας συνέλευση θα ενισχύσει τη δράση του κλαδικού σωματείου που καθημερινά παλεύει ενάντια στο εμπορικό κεφάλαιο και τα τσιράκια του μέσα στο κίνημα, δηλαδή τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό. Το σωματείο αποτελεί αποκούμπι και ασπίδα απέναντι στην εργοδοσία και την πολιτική που ενισχύει το κεφάλαιο και τσαλαπατά τις ζωές μας. Δυναμώνει με την μεγαλύτερη οργάνωση των συνάδελφων, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ζωντάνια, μαχητικότητα, ξεπερνώντας δυσκολίες που υπάρχουν. Να μην επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, η συναίνεση, η υποταγή, να γίνουμε περισσότεροι στον οργανωμένο αγώνα.

Δεν δεχόμαστε κανένα περιορισμό στη συνδικαλιστική οργάνωση και θα αγωνιστούμε για αυτό. Δεν θα απλώσουμε τα χέρια για να μας περάσουν αλυσίδες.



Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ στηρίζει και στηρίζεται από το ΠΑΜΕ δρώντας στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση και εκπλήρωση όλων των σύγχρονων αναγκών μας στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Οργανώνουμε τον αγώνα μας συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά!

Έλα να παλέψουμε μαζί οργανωμένα συλλογικά. Για καλύτερες μέρες χωρίς φτώχια ανεργία, αλλά με δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Υπάρχουν σήμερα δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα και όχι χειρότερα. Αρκεί να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.



ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ





Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *