ροή ειδήσεων

Από αύριο έρχεται κύμα «αφρικανικού καύσωνα»: Θα ξεπεράσει τους 43°C το θερμόμετρο το Σάββατο


Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καύσωνα των τελευταίων ετών. Σε ποιες πόλεις ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 45°C! Μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες κοντά στους 30°C ακόμη και τη νύχτα!

Ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα κύματα καύσωνα της τελευταίας δεκαετίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο να αγγίζει θερμοκρασίες Αφρικής.

Από σήμερα αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και το Σάββατο θα ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ για πέντε πόλεις οι προβλέψεις των επιστημόνων αναφέρουν ότι ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 45°C. Πρόκειται για τις Λάρισα, Άργος, Σέρρες, Σπάρτη και Λαμία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή οι υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου ενώ η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη και τη νύχτα αφού ο υδράργυρος δεν θα πέφτει κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Λόγω των ακραίων και επικινδύνων καιρικών συνθηκών η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία στο εσωτερικό της Ηπειρωτικής χώρας, την Τετάρτη θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 42 και πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου Την Κυριακή στα δυτικά τους 37-39°C και στα υπόλοιπα τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Κάπως καλύτερη θα είναι η κατάσταση στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 36-38 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή στα δυτικά τους 33-35 και στα υπόλοιπα τους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και απόγευμα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις ώρες αυτές, σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς, από 17 έως 35 στην υπόλοιπη Μακεδονία, από 17 έως 34 στην Ήπειρο, από 19 έως 37 στη Θεσσαλία και τη Στερεά και τοπικά στον Θεσσαλικό κάμπο έως 39, από 19 έως 35 στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33, και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 35, ενώ σε Κρήτη και Ρόδο θα φτάσει τους 37.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *