ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Ποινές κάθειρξης 6 ετών σε δύο αδέλφια αθίγγανους για διακεκριμένες κλοπές



Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε δύο αθίγγανους, αδελφούς, ηλικίας 26 και 23 ετών, που κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές.

Οι ανωτέρω μαζί με έναν άγνωστο δράστη φέρονται να διέπραξαν 10 διακεκριμένες κλοπές, σε κατοικίες στην Ιαλυσό, στην Κρεμαστή και στην Παστίδα, σε δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού.

Η υπόθεση απασχολούσε για μεγάλο διάστημα το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, αστυνομικοί του οποίου αξιοποιώντας στοιχεία και τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεση τους και με μεθοδικότητα εντόπισαν τους τρεις κατηγορουμένους τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατοικία στην Κρεμαστή Ρόδου και μετά από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να συλλάβουν τον 23χρονο. Σίγουρα ειναι αλλη μία μεγάλη επιτυχία του ΑΤ Ιαλυσου που κατάφερε και συνέλαβε δύο αδίστακτους κακοποιούς που έιχαν γίνει ο τρόμος και ο φόβος των κατοίκων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχείων που προέκυψαν διαπιστώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ως ομάδα εντόπιζαν κατοικίες από τις οποίες οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού τις παραβίαζαν, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή κ.α..

Από την ανάλυση της εγκληματικής τους δραστηριότητας διακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 16 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2016 διέπραξαν συνολικά δέκα διαρρήξεις-κλοπές σε κατοικίες, από τις οποίες πέντε στην Ιαλυσό, τέσσερις στην Κρεμαστή και μια στην Παστίδα.

Εκτιμάται ότι, η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα την 9η Νοεμβρίου 2016 περί ώρα 19.40 στην Κρεμαστή επί της οδού Αγ. Παρασκευής και Γ. Σεφέρη, αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα υπνοδωματίου οικίας, κι ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο Samsung.

Την ίδια ημέρα και περί ώρα 19.30 αποπειράθηκαν να παραβιάσουν οικία σε ανώνυμη οδό πλησίον της παραλίας Κρεμαστής.

Εγιναν όμως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και κατόπιν πεζής καταδίωξης συνελήφθη μόνο ο 23χρονος.

Την 16η Οκτωβρίου 2016 στην Ιαλυσό επί της οδού Λ. Ηρακλειδών αφαίρεσαν από οικία

κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας και συγκεκριμένα 10 δακτυλίδια χρυσά, 1 βραχιόλι, 1 ρολόι χρυσό, 3 καδένες χρυσές, 20 χρυσές λίρες, χρηματικό ποσό 5000 ευρώ και μία τσάντα με διάφορα έγγραφα.

Την 1η Νοεμβρίου 2016 επί της οδού Άνοιξης στην Ιαλυσό εισήλθαν σε διώροφη μεζονέτα και αφαίρεσαν ένα ρολόι και παλιά ελληνικά νομίσματα απροσδιόριστης αξίας.

Την ίδια ημέρα επί της οδού Ανοιξης στην Ιαλυσό εισήλθαν σε διαμέρισμα και αφαίρεσαν δυο ρολόγια αξίας 2500 ευρώ.

Την 7η Νοεμβρίου 2016 επί της οδού Αγίας Παρασκευής στην Κρεμαστή αφαίρεσαν από οικία 2 βερες, 2 δακτυλίδια χρυσα, 2 χρυσούς σταυρούς, 3 ρολόγια, χρηματικό ποσό 3900 ευρώ και μια τσάντα που περιείχε έγγραφα και κάρτες.

Την ίδια ημέρα αποπειράθηκαν να παραβιάσουν οικία επί της οδού Φιλερήμου χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους διότι έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

Την 19η Οκτωβρίου 2016 κατά τις ώρες 20.15 έως 21.45 επί της οδού Μυρτενής στην Ιαλυσό εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν κοσμήματα.

Την 1η Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20.55 στην οδό Εθν. Μακαρίου στην Παστίδα αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία αλλά εντοπίστηκαν από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/6/17 23:40

    Μόλις αποφυλακιστουν θα είναι έτυμοι για την ΑΣΟΕ τα μπουμπούκια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *