ροή ειδήσεων

Παιχνίδι επιβίωσης σε μικρό νησί στα Δωδεκάνησα



Μετά την Αλιμιά, ένα ακόμα νησί της Δωδεκανήσου επελέγη για να φιλοξενήσει το παιχνίδι επιβίωσης “The island” ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν, το οποίο έφερε πέρσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εξειδικευμένο τουριστικό πρακτορείο “Beyond Borders“ με έδρα το Βέλγιο.

Μετά την Αλιμιά, ένα ακόμα νησί της Δωδεκανήσου επελέγη για να φιλοξενήσει το παιχνίδι επιβίωσης “The island” ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν, το οποίο έφερε πέρσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα το εξειδικευμένο τουριστικό πρακτορείο “Beyond Borders“ με έδρα το Βέλγιο.

Για ευνόητους λόγους το όνομα του νησιού που βρίσκεται στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα κοντά στην Κάλυμνο, δεν μπορεί ακόμα να ανακοινωθεί, όμως πολύ σύντομα θα γίνει γνωστό με επίσημες ανακοινώσεις από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, η οποία και στηρίζει την παραγωγή του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ», εκπρόσωποι της παραγωγής πριν μερικές μέρες επισκέφθηκαν το νησί, και οριστικοποίησαν την απόφασή τους να επεκτείνουν το παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2018.
Όπως είναι γνωστό το Βέλγικο πρακτορείο είχε αποφασίσει να ξεκινήσει το παιχνίδι στην Αλιμιά το ακατοίκητο νησί δίπλα στη Χάλκη, κάτι που έγινε πέρσι τον Οκτώβριο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, καθώς συνολικά 20 παίκτες (12 άνδρες και 8 γυναίκες) από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Αγγλία θα ζήσουν ίσως την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους ως σύγχρονοι …ναυαγοί.

Το εγχείρημα είχε την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του γραφείου Κάτω Χωρών του ΕΟΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι στην Αλιμιά θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Οκτώβριο, όπως αποφάσισε η παραγωγή.

Οι παίκτες των παιχνιδιών θα πρέπει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να αντεπεξέρχονται σε διάφορες δοκιμασίες που θα ορίζει κάθε φορά η παραγωγή και θα συγκεντρώνουν πόντους, ώστε οι καλύτεροι να περάσουν στον τελικό. Ο νικητής εκτός απροόπτου θα κερδίσει ένα μικρό χρηματικό έπαθλο. Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το project που αρχικά αφορούσε την Αλιμιά είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων και ελληνικών ΜΜΕ που φιλοξενούσαν συχνά δημοσιεύματα για το παιχνίδι.

Πέρα από την προβολή στα ΜΜΕ υπήρχε μεγάλη δημοσιότητα μέσα από τα social media και στην ιστοσελίδα του “Beyond Borders“, ενώ δημιουργήθηκε και βίντεο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για λόγους προβολής.
Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ομάδας παραγωγής κ. Joris Meermans που είχε συναντηθεί πέρσι με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου είχε τονίσει ότι πρόκειται για μία πρώτη πιλοτική προσπάθεια που έχει σαν στόχο να αποτελέσει ετήσιο γεγονός.
Φαίνεται ότι τελικά όχι μόνο το παιχνίδι επιβίωσης στην Αλιμιά καθιερώνεται αλλά επεκτείνεται και σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου.

Όπως είχε επίσης, επισημάνει πέρα από την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν λανσάρει μια διεθνή ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα, θέλοντας να επικοινωνήσουν αυτή την προσπάθεια όχι μόνο στο Βέλγιο και την Ολλανδία, αλλά και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.
Θα πρέπει επίσης, να τονιστεί ότι υπάρχουν παίκτες από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αγγλία πέρα από αυτούς που είναι από το Βέλγιο και την Ολλανδία, παρόλο που το ταξιδιωτικό γραφείο εδρεύει στο Βέλγιο. Μόλις η εκδήλωση πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα, ενισχύθηκε το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο και αυτή η δημοσιότητα είχε θετικά αποτελέσματα.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού-αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, υπογράμμισε ότι αποτελεί στόχο για την Περιφέρεια η αναζήτηση και η προσέλκυση νέων τουριστικών προϊόντων καθώς και η εκμετάλλευση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου.
protothema
Πηγή: www.rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *