ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το προφίλ των Ρώσων ταξιδιωτών



Σημαντική μείωση κατέγραψαν οι τουρίστες από τη Ρωσία το 2016, που ταξίδευαν με σκοπό την αναψυχή, με μία σειρά από γεγονότα να επηρεάζουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι, την ίδια στιγμή που ο συνολικός αριθμός ταξιδιωτών μειώθηκε, η μέση δαπάνη αυξήθηκε, σύμφωνα με μελέτη της ειδικής στην έρευνα αγοράς Ipsos Comcon.

Η μέση δαπάνη ανά Ρώσο ταξιδιώτη το 2016 αυξήθηκε κατά 40%, συγκριτικά με το 2015, φθάνοντας τα 730 ευρώ από 570 ευρώ.
Οι Ρώσοι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό μικρότερο των 635 ευρώ ανά άτομο μειώθηκαν, ενώ εκείνοι με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 635 ευρώ ανά άτομο αυξήθηκαν, με το 55% να δαπανά πάνω από 40.000 ρούβλια ανά άτομο και το 45% λιγότερα από 40.000 ρούβλια. Η αντιστοιχία αυτή το 2015 ήταν 33% προς 67%.

Σύμφωνα με το προφίλ των Ρώσων ταξιδιωτών, οι ηλικίες μεταξύ 16-20 ετών, ταξιδεύουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο για να παρακολουθήσουν κάποια πολιτιστική εκδήλωση, οι ηλικίες μεταξύ 21-40 ετών επιλέγουν πάνω από τον μέσο όρο να επισκεφθούν κάποιο θέρετρο ή να κάνουν κρουαζιέρα και σε πολύ μικρότερο βαθμό πραγματοποιούν επισκέψεις σε αξιοθέατα, συγγενείς και φίλους. Σε αντίθεση, η κατηγορία των Baby Boomers, οι άνω των 51 ετών ταξιδεύουν, κατά κύριο λόγο, με σκοπό να επισκεφθούν αξιοθέατα, συγγενείς και φίλους.

Το 2016 ο αριθμός των Ρώσων που ταξίδεψαν οργανωμένα μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων μειώθηκε κατά δύο φορές περισσότερο (36), σε σχέση με εκείνους που ταξίδεψαν ανεξάρτητα (16%).

Όσον αφορά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, των άκρων φαίνεται πως είναι οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες, καθώς είτε επιλέγουν να ταξιδεύουν λίγες ημέρες, είτε πάνω από δύο εβδομάδες, ενώ εκείνοι που ταξιδεύουν οργανωμένα, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ταξιδεύουν 1,5 – 2 εβδομάδες.

Οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν στην πλειοψηφία τους Hostels και ξενοδοχεία 3 αστέρων, ενώ όσοι ταξιδεύουν οργανωμένα επιλέγουν ξενοδοχεία 3 αστέρων και πάνω.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των ανεξάρτητων ταξιδιωτών είναι ότι ακολουθούν πιο ενεργό τρόπο ζωής, σε αντίθεση με εκείνους που ταξιδεύουν οργανωμένα, κάνοντας στον ελεύθερο χρόνο τους δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, σκι στις Άλπεις και διάφορα extreme αθλήματα.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *