ροή ειδήσεων

Συνεχόμενες δράσεις για την αισθητική αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος , πραγματοποιεί ο Δήμος Ρόδου



Σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Ρόδου, οι αισθητικές παρεμβάσεις στο αστικό πράσινο της πόλης και οι εργασίες καθαριότητας και ανάπτυξης πρασίνου σε κεντρικά πάρκα , παρτέρια και κεντρικές οδούς, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή, για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.
Συγκεκριμένα, συστηματικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, διενεργούνται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, το Νεώριον, την Πλατεία Γοργοποτάμου (επί της Εθνικής Αντιστάσεως) και σε άλλα σημεία και συνοικίες της πόλης. Το συντονισμό της όλης προσπάθειας στην οποία συμμετέχουν οι Υπηρεσίες του Δήμου , σε συνάρτηση με τις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει αναλάβει η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και εμφάνισης της πόλης κα Λίτσα Κρεμαστινού, που βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με το Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο, προκειμένου να επιλύονται τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά την εκτέλεση των έργων.
«Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο περιβάλλον και το αποδεικνύουμε με το έργο μας» τόνισε κατά την σημερινή (χθεσινή) της επίσκεψη στην Πλατεία Γοργοποτάμου η κα Κρεμαστινού, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κου Μίλτου Παγκά.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου δημοπράτησαν εργολαβίες, που αφορούν ολοκληρωμένες βελτιωτικές παρεμβάσεις του οδοστρώματος, όπως και την φωταγώγηση του δημοτικού γηπέδου Γενναδίου, συνολικού προϋπολογισμού 294,000 ευρώ.
Αναλυτικότερα πρόκειται τα έργα: «Αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων», το οποίο δημοπρατείται στις 19 Ιουνίου 2017, συνολικού προϋπολογισμού 60,000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ. Αφορά τη βελτίωση των οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων που έχουν υποστεί τοπικές φθορές (λακκούβες-φθαρμένοι κυβόλιθοι) και την ανακατασκευή μικρών σποραδικών τμημάτων από φθορές που έχουν δημιουργηθεί από παρεμβάσεις τρίτων (ΔΕΗ , ΟΤΕ). Ταυτόχρονα και η ΔΕΥΑΡ αναθέτει εργολαβία για την αποκατάσταση οδών, από συνδέσεις σε δίκτυα της. Τέλος, το έργο «Ηλεκτροφωτισμός Δημοτικού Γηπέδου Γενναδίου» που θα δημοπρατηθεί στις 6 Ιουλίου 2017, με προϋπολογισμό 234,000 ευρώ θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση από χορηγία της ΔΕΗ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση τεσσάρων (4) πυλώνων ύψους 18 μέτρων, την τοποθέτηση πέντε (5) προβολέων ισχύος 2000W και ένα 1000W ανά ιστό, αντικεραυνική προστασία και τα δίκτυα σύνδεσης.



Σχόλια

  1. Μπράβο δήμαρχε, έτσι να βγάζεις φωτογραφίες (Ελληνική πρωτοτυπία) για να δείξεις ότι δουλεύουν τα συνεργεία και φυσικά ΜΟΝΟ όταν έρχονται οι ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ τον υπόλοιπο χρόνο τους έχετε γραμμένους τους ΑΜΠΟΡΙΤΖΙΝΑΛΣ!! Εχει μπει ο Ιούνιος και διαγραμμίσεις στους δρόμους δεν υπάρχουν, σκουπίδια στο επαρχιακό δίκτυο και χόρτα παντού! Να δεις όμως πότε θα σε ΓΡΑΨΟΥΜΕ και εμείς κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εμείς σαν λαός είμαστε καλύτεροι. Χαχαχα... Το τέτοιο μας κοιτάμε όλοι... Δεν βλέπεις τι γίνεται στην Ελλάδα??? Για όλους η Ελλάδα είναι μόνο Χαλκιδική, Κυκλάδες, Κρήτη , Αθήνα και Θεσσαλονίκη... οι άλλοι δενυπάρχουμε για τους Έλληνες... Και ένας τελικός Survıvor και αυτός εκεί πήγε... Αφου είμαστε σαν λαός μαλ.....ας , τι ψάχνεις???

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *