ροή ειδήσεων

Ανεστάλη με δικαστική απόφαση η διαγραφή συνδικαλιστών από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων



Σε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στις παράνομες διαγραφές των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου προχώρησαν οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι στις 19 Μαΐου, εντελώς απρόκλητα, χωρίς τέτοιο θέμα να υπάρχει καν στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία προχώρησε στη διαγραφή τριών συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΣ, της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Μάλιστα οι διαγραφές ήρθαν ακριβώς τη στιγμή που τρία επιχειρησιακά Σωματεία, στα οποία οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές πρωτοστατούν, άνοιξαν το ζήτημα της υπογραφής συμβάσεων με αυξήσεις που να αναπληρώνουν τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Αυτό άλλωστε φρόντισε να το επιβεβαιώσει ο ίδιος πρόεδρος του Σωματείου στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου όπου δήλωσε: «Να ξέρετε ότι εγώ θα σας διαγράψω όλους και τα τρία ΔΣ από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων».

Σήμερα εκδικάστηκε και έγινε δεκτή η προσωρινή διαταγή η οποία αποδεχόμενη τα επιχειρήματα των συνδικαλιστών, ανέστειλε την ισχύ της απόφασης του ΔΣ για την εξάμηνη αποβολή τους μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Η ΔΑΣ τονίζει ότι «τέτοιες πρακτικές, ξένες προς τις αρχές συγκρότησης και λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους και του κλάδου του τουρισμού και συνολικά».

902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *