ροή ειδήσεων

Όλα έτοιμα για το Κλασικό Ράλι Ρόδου



Στις 24 και 25 Ιουνίου 2017 η καρδιά των κλασικών αυτοκινήτων θα χτυπά στο πανέμορφο «νησί των ιπποτών», στο ράλι που αναβιώνει μετά από 21 χρόνια.

Ιστορικά, το ράλι Ρόδου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου του 1996 και φέτος οι κάτοικοι του νησιού των ιπποτών, καθώς και οι τυχεροί επισκέπτες του, θα έχουν τη χαρά μετά από 21χρόνια να θαυμάσουν από κοντά τα πανέμορφα κλασσικά αυτοκίνητα, που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη πιο ρομαντική εποχή. Τα πληρώματα των καλοδιατηρημένων αυτοκινήτων θα «βολτάρουν» από άκρη σε άκρη το σμαραγδένιο νησί για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.


Ο Σύλλογος ΙΣτορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε), δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των Ρόδιων μελών του και σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποφάσισε να αναβιώσει τον ιστορικό αγώνα.

Η εκκίνηση του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α θα δοθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 από την πλατεία Δημαρχείου. Τα οχήματα, αφού ολοκληρώσουν το γύρο της Ρόδου θα τερματίσουν ξανά στο ίδιο σημείο κατά τις 6 μ.μ. ενώ 2 ώρες μετά θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα πληρώματα είναι: από την περιφερειακή διαδρομή του νησιού προς Καλαβάρδα, Μονόλιθο, Απολακιά, Καταβία, Λίνδο, Μασσάρη, Μαλώνα, Αφάντου, Φαληράκι με τερματισμό στην πλατεία Δημαρχείου Ρόδου.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του 1ου Ράλλυ Ρόδου κέρδισε ο Χρήστος Αποστολίδης με συνοδηγό την Βάσω Κυριαζή με Alfa Romeo Spider, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Γιώργου-Σοφίας Ζαλμά με Austin Cooper S και την τρίτη θέση οι Γιώργος-Αλεξάνδρα Καραπαναγιώτη με Alfa Romeo Spider 1300J.


Φέτος μετά από 21 χρόνια αναμένεται οι συμμετοχές των οχημάτων εποχής να ξεπερνούν τις 60 χαροποιώντας ιδιαιτέρως τους φίλους της αυτοκίνησης, που θα θαυμάσουν από κοντά τα πανέμορφα οχήματα.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit είναι η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, που θα οδηγήσουν στον τελικό στόχο, την αναβίωση του Rhodes Circuit.




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *