ροή ειδήσεων

Παραδοσιακές συνταγές από εννιά νησιά του Αιγαίου φιλοξένησε η Πάτμος



Σε ένα γευστικό αντάμωμα, το «9ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο συμμετείχαν εννέα νησιά μεταξύ αυτών και τα τρία νησιά του νομού Σάμου.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη γαστρονομία του κάθε τόπου στοχεύοντας στην ανάδειξη της μοναδικότητας του.

Αγαθονήσι, Ικαρία, Κάσος, Λέρος, Λειψοί, Πάτμος, Ρόδος, Σάμος και Φούρνοι Κορσεών, συναντήθηκαν αντιστεκόμενοι σθεναρά στη μιζέρια, με όπλο τους τον πολιτισμό, τη παράδοση και την ιδιαίτερη γαστρονομική τους ταυτότητα συμμετέχοντας σε μια διοργάνωση αξιώσεων που αποτελεί πλέον «θεσμό» μα και άξονα ανάπτυξης συνεργατικών δράσεων!

Στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το κεντρικό event με τη συμμετοχή σημαντικών chef και γευσιγνωστών, όπως η Ελένη Ψυχούλη, η Γεωργία Κοφινά, ο Γρηγόρης Χριστοδούλου, η Μαρίνα Ζουρίδη, ο Γιάννης Δεβετζόγλου, ο Δημήτρης Αφεντάκης, ο Νίκος Χριστοφόρου, ο Μπενέτος Ματθαίου και ο Χρήστος Ξεραξούδης.

Ένα τεράστιο τραπέζι φιλοξένησε τις παραδοσιακές συνταγές από όλα τα νησιά, ενώ οι εκατοντάδες επισκέπτες γεύτηκαν τα κεράσματα των αποστολών και των ντόπιων επαγγελματιών και δοκίμασαν ένα σωρό τοπικά προϊόντα. Τιμώμενο νησί αυτής της χρονιάς ήταν η ΚΑΣΟΣ. Οι γευσιγνώστες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τα καλύτερα για κάθε μία από τις κατηγορίες των ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ-ΛΑΔΕΡΩΝ και ΓΛΥΚΩΝ.

Στην κατηγορία «λαδερών» το 1ο βραβείο πήρε η «γλυστρίδα με κοπανιστή» της Δέσποινας Καλαμπόγα από το Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς» Ικαρίας ενώ το 2οβραβείο πήρε η μοναδική «μελένια» -ένα πολύ ιδιαίτερο επιδόρπιο από το Σύλλογο Επαγγελματιών Φούρνων Κορσεών.



Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *