ροή ειδήσεων

Διαγωνισμός παραδοσιακής ροδίτικης κουζίνας



Διαγωνισμό παραδοσιακής ροδίτικης κουζίνας θα συνδιοργανώσουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Αυγούστου και θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, γυναικείοι σύλλογοι της Ρόδου και Ροδίτισσες που αγαπούν τη μαγειρική.

Τα πιάτα θα βαθμολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, δημοσιογράφους γεύσης και καταξιωμένους σεφ στον χώρο της γαστρονομίας.

Η προσπάθεια των συμμετεχόντων θα βαθμολογείται καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, ενώ στο τέλος θα κερδίσει το καλύτερο πιάτο, βάσει συνολικής βαθμολογίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα ενώ οι τρεις πρώτοι θα λάβουν τιμητική πλακέτα.

Ο εν λόγω διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και σκοπό έχει την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απευθύνει κάλεσμα προς όλες τις Ροδίτισσες που αγαπούν τη μαγειρική, τους γυναικείους συλλόγους και τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού να συμμετάσχουν, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους στη τοπική κουζίνα.

Για πληροφορίες για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προβολής & Προώθησης Τοπικών Προϊόντων ΠΝΑΙ, κα Τάνια Ρούσσου, τηλ 2241360567 και e- mail: erg@pnai.gov.gr

ΕΡΤ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *