ροή ειδήσεων

Δημοσκόπηση - «χαστούκι» για την κυβέρνηση: Παγιώνεται η διαφορά υπέρ της ΝΔ



ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ – ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,2%, έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Ωστόσο, με αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά ανέρχεται στις 9,6 μονάδες και συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.


Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,4%, το ΚΚΕ με 6,1%, ενώ πολύ χαμηλά και εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 2,6%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2% και τέλος η Λαϊκή Ενότητα με 1,1%.

Όσο για το ποιον οι πολίτες θεωρούν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 30,5% τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι 22,5% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο απαντά το 44%, ενώ ένα 3% λέει «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».

Η δημοσκόπηση επισημαίνει ότι οι πολίτες θέλουν ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη, αλλά δεν αποδέχονται το κυβερνητικό αφήγημα για τη συμφωνία του Eurogroup.

Στο ερώτημα αν η χώρα και η οικονομία βρίσκονται λίγο πριν από την έξοδο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, περισσότεροι από επτά στους δέκα ερωτηθέντες (76%) απαντούν αρνητικά, ενώ θετικά απαντά το 23,5%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 21-22 Ιουνίου 2017 σε δείγμα 1.004 ατόμων στις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ η συλλογή των στοιχείων έγινε μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *