ροή ειδήσεων

Συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των ζώων



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα τα ζώα.

Η ιδέα της συνεδρίασης πιστώνεται στην Πρόεδρο της Επιτροπής, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κα Καφαντάρη, προτάθηκε δε την ημέρα που η Ομοσπονδία την συνάντησε αντί του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση, προκειμένου να καταθέσει στην Βουλή τα δύο ψηφίσματα της Α Συνάντησης Δήμων και Φιλοζωικών Φορέων, που έγινε τον Μάιο.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία:

«Οποιαδήποτε συζήτηση και δημόσια αναφορά στην υπόθεση των ζώων είναι εκ των πραγμάτων θετική πολύ περισσότερο, όταν αυτή γίνεται στο Κοινοβούλιο.

Από την συζήτηση φάνηκε, με λίγες βέβαια εξαιρέσεις, ότι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν απο πρώτο χέρι και δεν ζουν στο δρόμο την ζωή των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων μόνο φιλολογικού χαρακτήρα απόψεις και θέσεις μπορούν να έχουν, οι οποίες πόρρω απέχουν της πραγματικότητας.

Η Ομοσπονδία δια της Προέδρου της Αναστασίας Μπομπολάκη κατέθεσε τις θέσεις και προτάσεις κλειδιά για την επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων και ήταν ο μόνος φορέας που κατέθεσε προτάσεις και για τα άλλα ζώα με αιχμή τις τελετουργικές σφαγές ζώων φάρμας, την απαγόρευση, εισόδου κητωδών-δελφινιών στην χώρα μας, την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα άγρια ζώα που ζουν υπό αιχμαλωσία είτε σε ζωολογικούς κήπους είτε σε ιδιωτικές συλλογές.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για μια ακόμη φορά έδειξε οτι αντιμετωπίζει το θέμα των αδέσποτων συντεχνιακά και με βάσει τα οικονομικά συμφέροντα των μελών του.

Η Ελληνική Αστυνομία σε ανώτερο επίπεδο έδειξε και κατέθεσε την διάθεσή της να συμβάλλει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της στην επίλυση του ζητήματος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο θεσμικό απουσίασε εντελώς ενώ η Περιφέρεια Αττικής έκανε μια μικρή αναφορά, αφού το θέμα των αδέσποτων είναι εκτός της αρμοδιότητάς της.

Δυσάρεστα μας εξέπληξε η ομιλία του Συνήγορου του Πολίτη με θέσεις που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις του φιλοζωικού κινήματος πέραν του γεγονότος ότι σαν φορέας καμία θεσμική εμπλοκή έχει στα ζητήματα των ζώων.

Από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Τσιρώνη μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών σε σχέση με την αναμόρφωση του βασικού νόμου 4039/12 με χρονική κατάληξη τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος και η διαδικασία της νομοτεχνικής επεξεργασίας των διατάξεων, η διαβούλευση και ψήφιση αυτών με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι ρευστές και τον κίνδυνο για μια ακόμη φορά να ξεκινήσουμε και πάλι απο την αρχή, όπως συνήθως συμβαίνει, να ελλοχεύει.

Σε γενικές γραμμές και θεωρητικά κρίνουμε θετική την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή τονίζουμε όμως την μεγίστη ανάγκη να ληφθούν άμεσες, ριζοσπαστικές και γενναίες αποφάσεις που δεν θα μερεμετίζουν την κατάσταση αλλά θα οδηγούν σε λύσεις προς όφελος των ζώων και της κοινωνίας.

Παραθέτουμε σε βίντεο τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης επισημαίνουμε δε οτι οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας απο το 2015 έχουν κατατεθεί ξανά και ξανά αρμοδίως αλλά μέχρι σήμερα ουδέν».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *