ροή ειδήσεων

Κατάργηση ορίου ηλικίας για τις μόνιμες προσλήψεις πρότεινε ο Τσίπρας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ



της Νίκης Ζορμπά

Μετά από περίπου μία ώρα, έληξε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ομοσπονδία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε ότι τέθηκαν νέες προτάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, μίλησε για "πολύ καλή συνάντηση", και ανανέωσε το ραντεβού των αποφάσεων της ομοσπονδίας για την επόμενη ώρα οπότε και θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε ότι ήταν προφανώς πολύ καλύτερη η συνάντηση σε σχέση με το συγκρουσιακό κλίμα που επικράτησε χθες με τον Π. Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρότεινε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ την κατάργηση του ορίου ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή τροπολογία του Π. Σκουρλέτη προέβλεπε απλώς την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 45 στα 50 έτη. Ο αριθμός των προσλήψεων βάσει του διαγωνισμού, είναι κατ'αρχήν 2.500.

Από εκεί και έπειτα, τον ακριβή αριθμό θα τον προσδιορίσουν οι Δήμοι βάσει των αναγκών τους.

Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδιδε:

Σε νέα διαπραγμάτευση αυτή τη φορά με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από το χθεσινό ναυάγιο της συνάντησής τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Το θέμα των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων των Δήμων στην καθαριότητα δημιουργεί συνθήκες ανυπόφορες για τα αστικά κέντρα κυρίως, με τους λόφους σκουπιδιών, μεσούντος ενός εν εξελίξει καύσωνα, να αποτελούν πλέον υγειονομική βόμβα που χωρίς άμεση λύση, κινδυνεύει να σκάσει στα πόδια της Κυβέρνησης.

Και αυτό, είναι το τελευταίο που θα προσδοκούσε να αντιμετωπίσει το Μαξίμου τώρα που το νέο του αφήγημα είναι μεταξύ άλλων... η στροφή στην καθημερινότητα του Πολίτη.

Κατόπιν τούτων, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί προσωπική παρέμβαση με την πρόσκληση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα στις 10 π.μ στο Μέγαρο Μαξίμου, επιδιώκοντας προφανώς να δοθεί λύση, ώστε να μη χρεωθεί πολιτικά πλέον ο ίδιος, την "ασύμμετρη" απειλή της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Τα έσπασαν με Σκουρλέτη

Ο Υπουργός Εσωτερικών άλλωστε στη χθεσινή του απόπειρα να εξευμενίσει τους συνδικαλιστές, δεν κατόρθωσε καν να παρακαθίσει σε τραπέζι ουσιαστικού διαλόγου μαζί τους.

Τα "έσπασαν" άμα τη ενάρξει της συζήτησης παρά την τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή, στη βάση όσων αποφασίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Α. Τσίπρα.

Παραλλήλως, σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ο οποίος προκηρύσσεται άμεσα, ανοίγουν 2.500 θέσεις μόνιμης εργασίας ενώ οι συμβάσεις των νυν εργαζομένων παίρνουν οκτάμηνη παράταση δια ανανέωσής τους, έως ότου αναρτηθούν οι πίνακες με τους οριστικώς επιτυχόντες ( τον προσεχή Μάρτιο).

Συγκεκριμένα, η τροπολογία Σκουρλέτη, προβλέπει: Ενισχυμένη μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους ως συμβασιούχους στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας από τα 45 στα 50 έτη, το οποίο αποτελούσε και αίτημα της ΚΕΔΕ.

Ο ΥΠΕΣ χθες, άφησε "παράθυρο" για τροποποιήσεις στην τροπολογία στην κατεύθυνση των αιτημάτων των απεργών, οι οποίες ωστόσο συναρτώνται άμεσα με την έκβαση της σημερινής συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *