ροή ειδήσεων

Διασύνδεση νοσοκομείων της Αθήνας με απομακρυσμένα νησιά, μέσω τηλεϊατρικής



Την επέκταση της λειτουργίας τηλεϊατρικών υπηρεσιών ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε - μέσω διασύνδεσης με μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας - να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες εξ αποστάσεως στους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών.

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ξεκίνησε να λειτουργεί από το Σταθμό Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» Ηπατολογικό Ιατρείο, το οποίο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), στο πλαίσιο των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ιατρούς απομακρυσμένων νησιωτικών δομών υγείας, που διαθέτουν Σταθμό Τηλεϊατρικής να διαχειριστούν ηπατολογικά περιστατικά σε συνεργασία με εξειδικευμένους και καταξιωμένους ιατρούς του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων». Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου, γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης Υπηρεσίας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, επεκτείνεται συνεχώς - σύμφωνα με τους αρμόδιους του Υπ.Υγείας - η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους ακριτικών νησιών της χώρας μας, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ). Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας και μετά την αντίστοιχη υπηρεσία που δοκιμάστηκε με επιτυχία και στην Ίο, αποφασίστηκε η επέκταση της σε άλλα τέσσερα νησιά: Σύμη, Οινούσσες, Κάλυμνο και Κύθηρα. Ήδη, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τα πρώτα εξ αποστάσεως ραντεβού, ενώ παράλληλα με το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και το Γ.Ν. Σύρου παρέχει ανάλογες υπηρεσίες, από την πρώτη ημέρα έναρξη λειτουργίας του ΕΔιΤ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους επαγγελματίες υγείας που συμβάλλουν στην παροχή υπηρεσιών με την χρήση της Τηλεϊατρικής. Η ανιδιοτελής προσφορά τους, τιμά τόσο τους ίδιους, όσο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας που υπηρετούν".

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *