ροή ειδήσεων

Παράταση για τα πρόστιμα των ανασφάλιστων ΙΧ



Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των οχημάτων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.





Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Μετά το αλαλούμ το οποίο και δημιουργήθηκε εξαιτίας των λαθών αλλά επίσης και των 300.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ιδιοκτήτες οχημάτων, που μπήκαν στη μαύρη λίστα των ανασφάλιστων, στη συνεδρίαση του υπουργικού οι παρόντες τάχθηκαν υπέρ της παράτασης για την πληρωμή των ασφαλίστρων.

Ειδικότερα, εξετάζεται για δίκυκλα ως 250 κυβικά εκατοστά το παράβολο να καθορισθεί σε 100 ευρώ, για οχήματα από 251 κυβικά έως 1.000 κυβικά στα 200 ευρώ και στα 250 ευρώ για τα μεγαλύτερα κυβικά εκατοστά.

Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.

Οι αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Στο συμβούλιο αποφασίστηκε ότι όλοι όσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου δεν θα πληρώσουν πρόστιμο.

Επίσης, αυτοί οι οποίοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ και ασφάλισαν στη συνέχεια ή θα ασφαλίσουν τα οχήματά τους έως τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν ως πρόστιμο.

Εκτός από την παράταση, όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί και επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη που υπάρχουν στο σύστημα, όπου ακόμη και αυτοκίνητα που έχουν ανασφαλιστεί εμφανίζονται ανασφάλιστα ή καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ κάποιος που έχει φύγει από τη ζωή.



Αναφορικά με τα πρόστιμα τα οποία λαθεμένα έχουν καταλογιστεί σε ιδιοκτήτες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε να εντοπιστούν και να διορθωθούν άμεσα.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *