ροή ειδήσεων

Εκπαιδευτική εκδρομή Γερμανών σπουδαστών στη Ρόδο



Τον τόπο που γέννησε και φιλοξένησε σπουδαία ονόματα της αρχαιότητας στα γράμματα, τις επιστήμες και τις τέχνες, τον τόπο που αποτέλεσε ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού της Μεσογείου, τη Ρόδο, επέλεξαν και φέτος σπουδαστές του Ινστιτούτου «Αριστοτέλης» της Βρέμης για να συνδυάσουν γνώση, μάθηση και διακοπές.

Οι 17 γερμανοί πολίτες κάθε ηλικίας, ήλθαν στη Ρόδο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, μαζί με τους δύο Έλληνες εκπαιδευτικούς στη Γερμανία, κυρίους Παντίδη Αθανάσιο και Φώτιο Κατραλίβανο, που τους διδάσκουν ελληνική γλώσσα, ιστορία και ελληνικό πολιτισμό.

Οι σπουδαστές του Ινστιτούτου «Αριστοτέλης» της Βρέμης, του σχολείου που συνεισφέρει επί σειρά ετών στην εκμάθηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας στου Γερμανούς, επισκέπτονται την Ελλάδα δύο φορές τον χρόνο, η μία απαραίτητα στη Ρόδο, όπου επί δύο εβδομάδες ακολουθούν πρόγραμμα ελληνικών σπουδών.

Φέτος οι Γερμανοί σπουδαστές που επισκέφθηκαν τη Ρόδο για διακοπές και ελληνικές σπουδές ήταν οι:

Κα Sielke Schmidt, κος Echard Hoppe, κα Marion Seider- Mannfreahs, κος Klaus Bosche, κα Christa Hermanni, κα Denise Krebs, κος Georg Turba, κος Jurgen Ehses, κα Conny Ehses, κος Alex Pomilio, κα Ursula Spytalimakis, κα Susanne Epprecht, κα Annegret Beker- Baumann, κα Sylvia Rubitzhko, κος Jochen lautenschlager, κοςAlbertino Massalongo και ο κος Martin Linke.

Τους 17 Γερμανούς, οι οποίοι διαμένουν στο ξενοδοχείο “OASIS” στ΄ Αφάντου και συνοδεύονταν από τον ειδικό σύμβουλο δημάρχου κο Χρήστο Γαμβρούδη, υποδέχθηκε θερμά η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, τους συνεχάρη για την προσπάθεια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και τους χαρακτήρισε ως τους «καλύτερους πρεσβευτές» της Ελλάδας στο εξωτερικό. Στη συνέχεια αντήλλαξαν δώρα και η κα Χατζηλαζάρου απένειμε στους σπουδαστές τιμητικούς επαίνους.

Τιμητικές διακρίσεις όπως παρέλαβαν από την κα Χατζηλαζάρου, την προηγούμενη εβδομάδα, στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση στην αίθουσα εθιμοτυπίας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες , φίλοι της Ρόδου, που επιλέγουν το νησί για να περάσουν τις διακοπές τους ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για το ζευγάρι Mr. John & Mrs Annette Hindley από την Βρετανία, οι οποίοι έρχονται στη Ρόδο περισσότερες από 45 φορές, το ζευγάρι Mr. Jan & Mrs Corry Wijnnobel από την Ολλανδία, που έρχεται στο νησί μας επίσης 45 φορές. Τα δύο ζευγάρια, τα οποία διαμένουν στο ξενοδοχείο Terinikos Aparments, συνόδευε η κα Δήμητρα Συροπούλου ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Σαν άλλοτε».

Μαζί τους τιμήθηκε και ο Mr Skov Torben από τη Δανία, που επισκέπτεται το νησί μας περισσότερο από 40 φορές, διαμένει στο ξενοδοχείο Amarrylis και συνοδεύονταν από τον κο Βασίλη Πανίτσα.

Οι φίλοι της Ρόδου συνομίλησαν επίσης και με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κο Κώστα Χατζίκο, σχετικά με τις εντυπώσεις και τις καλύτερες αναμνήσεις από τις διακοπές τους στη Ρόδο. Δήλωσαν ότι λατρεύουν το νησί για την πανέμορφη φύση του, την ιστορία και τον πολιτισμό του, απολαμβάνουν τις τοπικές νοστιμιές αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.



TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *