ροή ειδήσεων

Ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ



Στη γραπτή της ανακοίνωση η Κουμουνδούρου τονίζει πως η πρόσφατη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, σχετικά με το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι θέτει τα μέλη της τότε κυβέρνησης Σαμαρά προ των ευθυνών τους.


Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το ναυάγιο του πλοίου, το οποίο στοίχισε τη ζωή 11 προσφύγων τον Ιανουάριο του 2014, έγινε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, σημειώνεται στην ανακοίνωση.




«Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει κατηγορηματικά πως ο θάνατος των ανθρώπων αυτών επήλθε ως αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής των επαναπροωθήσεων που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά και υλοποιούσε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είχε κατηγορήσει, τότε, τους διασωθέντες ότι ήθελαν «να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή θέτει νέα δεδομένα για το τραγικό περιστατικό του ναυαγίου. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγική υπόθεση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *