ροή ειδήσεων

Εξαρθρώθηκε ομάδα αλλοδαπών που σχεδίαζαν να εξαπατήσουν πολίτες στη Ρόδο με τη μέθοδο του πολλαπλασιασμού χρημάτων, γνωστή ως «νιγηριανή απάτη»



Πρόκειται για έναν 32χρονο υπήκοο Κούβας, έναν 33χρονο υπήκοο Καμερούν και έναν 64χρονο υπήκοο Γερμανίας

Κατασχέθηκαν δεσμίδες με εντυπώσεις στοιχείων χαρτονομισμάτων, διάφορες χημικές – χρωστικές – διαλυτικές ουσίες κ.α.

Συνελήφθησαν χθες (15.06.2017) το πρωί στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, ένας 32χρονος υπήκοος Κούβας, ένας 33χρονος υπήκοος Καμερούν και ένας 64χρονος υπήκοος Γερμανίας, κατηγορούμενοι για απείθεια, προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στον κεντρικό λιμένα της Ρόδου υπάλληλοι του Τελωνείου πραγματοποίησαν έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι υπήκοοι Καμερούν και Κουβάς και εντόπισαν μέσα σε αυτό χρηματοκιβώτιο και ηλεκτρικό ψυγείο που περιείχαν, μεταξύ άλλων, δεσμίδες με εντυπώσεις στοιχείων χαρτονομισμάτων, διάφορες χημικές – χρωστικές – διαλυτικές ουσίες κ.α.

Ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και άμεσα ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια, καθώς και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας γαλλικών αρχών που κατείχε ο 33χρονος.

Κατά την εξέταση-αξιολόγηση του συνόλου των συγκεντρωθέντων στοιχείων – πειστηρίων διακριβώθηκε ότι πρόκειται για σύνεργα που χρησιμοποιούν επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη μέθοδο του πολλαπλασιασμού χρημάτων, γνωστή και ως «νιγηριανή απάτη».

Επιπλέον, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 33χρονος, έχοντας προσυνεννοηθεί με τον 64χρονο, ταξίδεψε από τη Ρόδο στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον 32χρονο και επέστρεψαν μαζί ακτοπλοϊκώς στη Ρόδο (την 14.06.2017 το πρωί) μεταφέροντας τα κατασχεμένα πειστήρια προκειμένου να τα παραδώσουν στον 64χρονο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *