ροή ειδήσεων

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση για την άρδευση των περιοχών Αίθωνα, Μαλώνας και Μασσάρων



Άμεση ολοκλήρωση έργου άρδευσης στις περιοχές Αίθωνα, Μαλώνας και Μασσάρων Ρόδου

Με καταστροφή από την ξηρασία κινδυνεύουν οι οπωρώνες και οι καλλιέργειες των περιοχών Αίθωνα, Μαλώνας και Μασσάρων Ρόδου, εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα της άρδευσής τους.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται, ότι τα έργα που προορίζονται για τις λαϊκές ανάγκες δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε της Τοπικής Διοίκησης, ούτε του αστικού κράτους. Τέτοια έργα είτε δεν γίνονται, είτε αρχίζουν και δεν τελειώνουν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το επί δύο σχεδόν δεκαετίες ημιτελές και βαλτωμένο έργο στάγδην (με σταγόνες) άρδευσης των περιοχών αυτών, που κινδυνεύει να καταστραφεί από τη μη λειτουργία του. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα έλυνε, όχι μόνο το πρόβλημα του ποτίσματος των οπωρώνων της περιοχής, αλλά θα εξοικονομούσε και μεγάλη ποσότητα νερού στο νησί, αφού η παροχή νερού από τους σταλακτήρες είναι πολύ μικρή, σε σχέση με την υδροβόρα άρδευση με υδραύλακες.

Ήδη τα νερά των μικρών ποταμών της περιοχής δεν επαρκούν για το πότισμα με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ οι γεωτρήσεις υφαλμυρώνονται και στερεύουν.

Επίσης, προσλήψεις υδρονομέων από τον Δήμο Ρόδου δεν έχουν γίνει ακόμη, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει καμία συντήρηση των υδραυλάκων και φυσικά να καθυστερούν οι αρδεύσεις με κίνδυνο να καταστραφούν και οι τελευταίοι οπωρώνες του νησιού και οι καλλιεργητές να χάσουν την δυνατότητα συμπλήρωσης του πενιχρού πια εισοδήματός τους. Βέβαια η καταβολή του ποσού ανά στρέμμα, για την άρδευση στον Δήμο Ρόδου, θα είναι απαιτητή έστω και αν δεν γίνει κανονικά το πότισμα και τα δένδρα ξεραθούν.

Επειδή είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη ποτίσματος των οπωρώνων και των καλλιεργειών.


Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

1. Να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί το έργο στάγδην άρδευσης των περιοχών του Αίθωνα στον Αρχάγγελο και του κάμπου της Μαλώνας και των Μασσάρων.

2. Να υπάρχει επάρκεια, ποιοτικά κατάλληλου και φθηνού νερού για τις ανάγκες άρδευσης της περιοχής.

3. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για τις ανάγκες λειτουργίας της άρδευσης στο Δήμο Ρόδου.

Οι Βουλευτές

Σταύρος Τάσσος

Διαμάντω Μανωλάκου

Μανώλης Συντυχάκης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *