ροή ειδήσεων

Ούτε μια φορά τον χρόνο δεν καθαρίζουν τα ακάλυπτα οικόπεδα τους!



Έχει αποδειχθεί, (αλλά και συνεχίζει ν΄ αποδεικνύεται), πως, στη χώρα μας, όσοι νόμοι κι αν ψηφιστούν, αν δεν υπάρχει σωστή παιδεία και υπευθυνότητα, κανένας απ΄ αυτούς δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στο μέτρο που απαιτείται!

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Είναι γεγονός, και μάλιστα αναμφισβήτητο ότι, ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συντοπίτες μας, είναι ότι, έχουν την... ατυχία να διαμένουν δίπλα σε ακάλυπτους χώρους, πλάι από οικόπεδα γεμάτα με ξερόχορτα!

Κι αυτό γιατί, κάθε καλοκαίρι, τρέμουν, κυριολεκτικά, από το ενδεχόμενο μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς που μπορεί ν΄ αποτελέσει αιτία για να κινδυνέψουν οι ίδιοι αλλά και οι περιουσίες τους! Και βέβαια, οι άνθρωποι αυτοί, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και τα παράπονά τους, δεν έχουν βρει κατανόηση κυρίως από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων αυτών, πολλοί από τους οποίους, βέβαια, δεν μένουν εκεί κοντά κι έτσι δεν δείχνουν να πολυ-ενδιαφέρονται για τα προαναφερόμενα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονούνται!

Πέρα, βέβαια, από το ότι στους χώρους αυτούς βρίσκουν "καταφύγιο" κάθε λογής τρωκτικά και φίδια!


Έτσι, λοιπόν, πριν από ένα περίπου χρόνο, ο Δήμος της Ρόδου, θέλοντας να εφαρμόσει το νόμο εκείνο που ζητά την επιτακτική ανάγκη να καθαρίζονται αυτοί οι χώροι από ξερόχορτα, παράνομη απόρριψη απορριμμάτων, οικοδομικών υλικών, μπαζών ή ογκωδών αντικειμένων, σκόπευε να καλεί τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, μέσα σ΄ ένα εύλογο χρονικό διάστημα, 15, περίπου, ημερών, προκειμένου να προχωρήσουν στον καθαρισμό. Μάλιστα, ο τρόπος καταγραφής των "προβληματικών" περιοχών θα γίνεται είτε ύστερα από καταγγελίες, είτε από επιτόπιες επισκέψεις που θα πραγματοποιούν αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε, ο ίδιος με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, στον καθαρισμό και θα έστελνε τον σχετικό "λογαριασμό" στους ιδιοκτήτες!

Φυσικά, όπως αποδείχθηκε, άνθρακες ο θησαυρός! "Κουβέντα να γίνεται"! Ούτε τα ξερόχορτα, ούτε τα μπάζα καθαρίζονται (εκτός από κάποιες περιπτώσεις, και μπράβο στους ιδιοκτήτες)! Και μακάρι να μην συμβεί κάποιο απρόοπτο, γιατί δεν θα ξέρει κανείς σε ποιον θα ρίξει τις ευθύνες!



Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις, "κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε", αφού αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ν΄ αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς, όπως συνέβη στο παρελθόν, μ΄ αποτέλεσμα να κινδυνέψουν περιουσίες συντοπιτών μας!

Σχόλια

  1. Σε ΗΠΑ και Καναδα οπου εζησα 30 χρονια,ουτε προειδοποιηση 15 ημερων εχουν,ουτε καθαριζουν ξενα χωραφια και κηπους.Που ακουστηκε αυτο?Κοβουν αυστηρα προστιμα η τοπικη αστυνομια και ερχετε το υγειονομειο και βαζει λουκετα.Αν θελεις κατσε απο εξω απο το σπιτι σου!!!Πολυ χαιδεμα πεφτει εδω...
    ΥΓ.εαν επισης διαπιστωσουν στους ξεχωριστους καδους αποριματων διαφορετικα σκουπιδια,εκει πεφτει και το περιβαλλοντικο προστιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *