ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup – Στα 8,5 δισ η δόση



Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα έχει λάβει έγκριση για την εκταμίευση δόσης 8,5 δις. Ευρώ ενώ υπάρχουν και tweets τα οποία αναφέρουν πως πιθανότατα η Ελληνική πλευρά έχει λάβει και δέσμευση – υπόσχεση για το χρέος.

Σημειώνεται πως ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε tweet του σημειώνει πως η απόφαση για την Ελλάδα είναι ομόφωνη.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη του ΣΚΑΙ στο Λουξεμβούργο υπάρχει μία πιο σαφής δέσμευση για το ελληνικό χρέος συγκριτικά με το Eurogroup του περασμένου Μαΐου.

Σε συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup αρχικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε: «είναι μία συνεδρίαση η οποία οδήγησε σε ένα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Υπάρχει συμφωνία για την εκταμίευση δόσης συνολικού ύψους 8,5 δισ. ευρώ. Υπάρχει επίσης συμφωνία για την παραμονή του ΔΝτ στο ελληνικό πρόγραμμα για το οποίο θα σας μιλήσει αναλυτικά η ίδια η κυρία Λαγκάρντ αργότερα (σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες η κα. Λαγκάρντ θα σημειώσει πως το Ταμείο θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση στην αρχή). Συγχαίρουμε τους θεσμούς και τον ελληνικό λαό για την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Είμαστε στον σωστό δρόμο για να στηριχθεί στα πόδια της η Ελλάδα σύντομα»


Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε πως η δόση των 8,5 δισ θα εκταμιευθεί σε δύο τμήματα με το πρώτο από αυτά να εκταμιεύονται στις αρχές Ιουλίου και να φθάνει τα 7,7 δισ ευρώ. Από αυτά τα 6,9 δισ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους ενώ 800 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες της χώρας.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στην συμμετοχή του Ταμείου είπε πως εντός 24ωρου θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο του Ταμείου να ενταχθεί επί της αρχής στο Πρόγραμμα. Θα δοθούν λιγότερα από 2 δισ. δολάρια όταν θα αταυτοποιηθούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, τόνισε η κ. Λαγκάρντ. Δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά προσφέρει δυνατότητα στην Ελλάδα για σταθερότητα και συνέχιση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις.

Η συμφωνία αυτή όμως, όπως είπε, επιτρέπει να διαπραγματευτούν οι ευρωπαίοι τα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους. Τόνισε ακόμη πως υπάρχει πρόοδος και στο θέμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων του χρέους.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα .

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *