ροή ειδήσεων

Η πτώση του ελικοπτέρου στον Σχοινιά μεταδιδόταν live στο Facebook: Δείτε το βίντεο-σοκ



Στο τέλος του βίντεο, φαίνεται δεξιά η κολόνα της ΔΕΗ, όπου γίνεται η πρόσκρουση, και αμέσως διακρίνονται σπίθεςΟ υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχοινιά μετέδιδε live την μοιραία πτήση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο προφίλ του στο facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από την μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Αρχικά φαίνεται ο υδροβιότοπος του Σχοινιά από ψηλά, ενώ όσο προχωρά, το ελικόπτερο κατεβαίνει πιο χαμηλά.

Στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα στο βίντεο που μεταδιδόταν live στο Facebook, το ελικόπτερο πετά χαμηλά, περίπου 30-50 πόδια πάνω από το νερό. Ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή, το ελικόπτερο φαίνεται να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα, χωρίς να μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια αν πράγματι ο πιλότος έχει επιταχύνει ή αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργείται σε όποιον παρακολουθεί το βίντεο επειδή το ψεκαστικό πετά πολύ χαμηλά.

Λίγο πριν τη διασταύρωση με το χωματόδρομο στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο φαίνεται δεξιά η κολόνα της ΔΕΗ όπου γίνεται η πρόσκρουση και αμέσως μετά, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν κοπεί η εικόνα, διακρίνονται σπίθες!


Σε εκείνο το σημείο η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς να ακούγεται κάτι.

Φίλοι και γνωστοί του υπαλλήλου ο οποίος μαγνητοσκοπούσε τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης και σκοτώθηκε στο δυστύχημα εκφράζουν με σχόλια στο βίντεο την θλίψη τους.

Το συγκλονιστικό βίντεο της απευθείας μετάδοσης της μοιραίας πτήσης



Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ελικόπτερο κατέπεσε επειδή προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, που βρίσκονται 150 μέτρα από το σημείο που βρέθηκε η άτρακτος.

Κατεστραμμένα καλώδια της ΔΕΗ εντοπίστηκαν σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο:



Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο χειριστής ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας γύρω στα 55.

«Είχε κάνει τέσσερις ρίψεις και ενώ ήταν να φύγει ο φοιτητής που κάνει την πρακτική εξάσκηση του είπε "δεν μας κάνεις μια βόλτα να δω πως γίνεται;" και του είπε και ο φύλακας στο κωπηλατοδρόμιο να μπω κι εγώ. Τους πήρε εκτός υπηρεσίας και έγινε το ατύχημα. Γιατί πήγε τόσο χαμηλά; Γιατί έπεσε στα σύρματα; Κανείς δεν ξέρει. Το παιδί είχε μόνο γρατζουνιές αφού κατάφερε να βγει μόνος του. Ο πιλότος ήταν έμπειρος, συνταξιούχος της αεροπορίας» δήλωσε ο κ. Φιλίππου.



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *