ροή ειδήσεων

M. Kόνσολας: Χωρίς πολιτική αλλαγή, η χώρα θα εγκλωβίζεται στη λιτότητα TornosNews.gr 17.06.2017 | 13:03



Την εκτίμηση ότι αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή, η χώρα δεν θα προχωρήσει, η οικονομία θα φυτοζωεί και οι πολίτες θα φτωχοποιούνται, διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος είχε, παράλληλα, και επαφές με φορείς του τουρισμού στο νησί.

Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup, επισήμανε ότι, ουσιαστικά, η κυβέρνηση πήρε τη συμφωνία που η ίδια απέρριψε στις 22 Μαΐου στο Eurogroup.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε συνδέσει το Eurogroup με τη ρύθμιση του χρέους και με την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, χωρίς να πάρει τίποτα από τα δύο.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσιάζει ως επιτυχία μια γενική και ρηματικού περιεχομένου δήλωση για το χρέος όταν οι ίδιοι κατηγορούσαν τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά για το PSI, που μείωσε ονομαστικά το ελληνικό χρέος κατά 137,9 δισ.

Αναφερόμενος στη δόση των 8,5 δισ. ευρώ, ο κ. Κόνσολας τόνισε:

«Πήραμε μια δόση 8,5 δισ. ευρώ που ήταν αυτονόητο, ενώ θα έπρεπε να είχαμε πάρει 23 δισ. ευρώ, εδώ και ένα χρόνο, αν είχαμε κλείσει εγκαίρως τις αξιολογήσεις.

Από αυτά τα, 7 δισ. θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους, θα επιστρέψουν στους δανειστές και 800 εκ, ευρώ θα δοθούν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου τα οποία πλέον έχουν φτάσει τα 5 δισ. Δηλαδή μόνο 800 εκ. ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία.

Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι.

Η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη, η αποκλιμάκωση και η μείωση των φόρων, η προσέλκυση επενδύσεων.

Ποιος θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν το σύνολο των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων καλύπτει το 60 έως 70% του εισοδήματος;

Με ποια αξιοπιστία αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις;

Όταν ανακαλύπτει δάσος και θέτει εμπόδια στην επένδυση του Ελληνικού;

Όταν κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο μια τεράστια εδαφικά περιοχή και μπλοκάρει την επένδυση στο γκολφ Αφάντου;

Όταν ενάμιση, κυριολεκτικά, χρόνο καθυστερούσε χωρίς λόγο την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων;

Ποιες μπορούν να είναι οι προοπτικές για τη χώρα και την οικονομία όταν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών αγγίζουν τα 95 δισ. ευρώ, όταν 4 εκατομμύρια Έλληνες χρωστάνε στην Εφορία, όταν έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 906.101 πολίτες, ενώ 1.628.905 πολίτες θα βρεθούν απέναντι σε διαδικασίες κατάσχεσης τις επόμενες μέρες;

Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτή την παγίδα υπερφορολόγησης και λιτότητας».

tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *