ροή ειδήσεων

Ραγδαίες εξελίξεις - Καλούν τον Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για το Mareva gate


Της Κατερίνας Κανάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τον ακριβή χρόνο κατά τον οποίο βρίσκονταν σε διάσταση με τη σύζυγό, αφού φαίνεται να υπάρχει σχετική «ασυμφωνία» μεταξύ του ζευγαριού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφέρει ότι η διάσταση διήρκησε πέντε χρόνια (από το 2006 έως το 2011)...
, ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει δηλώσει δημόσια πως η διάσταση είχε διαρκέσει για οκτώ χρόνια (από το 2006 έως το 2014).

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η υπόθεση θα πρέπει να οδηγηθεί στο αρχείο, επικαλούμενη την εισήγηση του ανώτατου δικαστικού που εκπροσωπεί το ΣτΕ στην Επιτροπή, ο οποίος δήλωσε ότι με βάση τον νόμο οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν εν διαστάσει συζύγους τους στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους.

Η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να εξετάσει το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και πιο συγκεκριμένα για το εάν νομίμως ή όχι δεν συμπεριέλαβε στην δήλωση πόθεν έσχες και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Στο επίκεντρο της Επιτροπής βρέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβα Μητσοτάκη, και πιο συγκεκριμένα, το 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι, γνωστό και ως «σπίτι του Βολταίρου».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα αναφορικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προκύψει το περασμένο Φεβρουάριο όταν η κυβέρνηση είχε αιτηθεί να διερευνηθεί ενδελεχώς η περιουσιακή κατάσταση του προέδρου της ΝΔ, ύστερα από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, που έκανε λόγο για μη συμπερίληψη των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του στη δήλωσή του για το διάστημα 2006-2011.

Η Επιτροπή πόθεν έσχες αποφάσισε, τέλος, να καλέσει για κατάθεση και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ύστερα από τις καταγγελίες πρώην συνεργάτιδός του ότι της κατακρατούσε μέρος του μισθού της.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *