ροή ειδήσεων

10 ελληνικές ταινίες με... καλοκαιρινές διακοπές



Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος και οι καλοκαιρινές διακοπές, κρατήθηκαν χέρι-χέρι πάρα πολλές φορές. Άλλωστε, αυτό που μπορούσε να διαφημίσει η Ελλάδα στο εξωτερικό όσο τίποτα άλλο, ήταν το καλοκαίρι της. Βέβαια, δεν το έκανε μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό.

Νησιά, τουριστικά θέρετρα της ηπειρωτικής Ελλάδας και αξέχαστες ταινίες, μας θυμίζουν ή μας μαθαίνουν, πως ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές στην χώρα μας σε προηγούμενες δεκαετίες.

1. Κορίτσια για φίλημα



Η Ρόδος έχει την τιμητική της, όπως φαίνεται, στις παλιές ελληνικές ταινίες, αφού εμφανίζεται τις περισσότερες φορές στην λίστα. Η ταινία εκτυλίσσεται περισσότερο στην Ρόδο, αλλά έχει και ορισμένες σκηνές στην Ύδρα.

2. Επιχείρησις Απόλλων



Πρόκειται ίσως για την πιο τουριστική ταινία της λίστας, αφού γυρίστηκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και προβλήθηκε στο εξωτερικό. Ο τίτλος δεν επιλέχθηκε τυχαία άλλωστε.

Στην ταινία που πρωταγωνιστούν η Έλενα Ναθαναήλ και ο Γερμανός, Thomas Fritsch, βλέπουμε διάφορα μέρη όπως την Αθήνα, την Επίδαυρο, το Ναύπλιο και την Κέρκυρα.

3. Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός



Μια από τις πιο κλασσικές κωμωδίες όλων των εποχών που πρόσφατα έγινε και remake. Η ταινία μας δείχνει το ελληνικό καλοκαίρι στα πολύ κοσμικ, εκείνη την εποχή, Καμένα Βούρλα.

4. Ο τρελοπενηντάρης



Ο φαντασμένος Ανδρέας Τεπενδρής (Λάμπρος Κωνσταντάρας), βάζει στοίχημα ότι μπορεί να περάσει για εφοπλιστής σε μια παρέα πλουσίων που παραθερίζει στο Ύδρα Beach. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Ύδρα beach δεν βρίσκεται στην Ύδρα αλλά ακριβώς απέναντι στην Πελοπόννησο, στο Πόρτο Ύδρα. Παρολ’ αυτά, η ταινία έχει και ορισμένες σκηνές από την Ύδρα.



5. Γοργόνες και μάγκες



Άλλη μια ταινία στην Ύδρα. Μιούζικαλ, με λαμπερό καστ.

6. Τζένη Τζένη



Μένουμε στο Σαρωνικό αλλά πάμε στις Σπέτσες. Ακόμα ένα μαγευτικό νησί, και μια πολύ όμορφη ταινία, που θίγει όλα τα προβλήματα της εποχής. Και φυσικά, μας γεμίζει με καλοκαιρινή διάθεση...

7. Κάτι κουρασμένα παλικάρια



Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας θα μεταβεί στην Ρόδο με την Νόρα Βαλσάμη για διακοπές, ξεκοκκαλίζοντας όλα του τα λεφτά...

8. Η θεία μου η χίπισσα



Αυτή η ταινία έχει δυο ταξίδια. Το πρώτο είναι στην Κρήτη και στα Μάταλα, όπου τότε μαζεύονταν οι χίπηδες και το δεύτερο, πιο ήρεμο, είναι πάλι στην Ρόδο, με τον Δάκη να τραγουδάει το «Αυτό το καλοκαίρι».

9. Τύφλα να έχει ο Μάρλον Μπράντο



Ο Θανάση Βέγγος ρίχνει το τρέξιμο της ζωής του στον Πόρο, αφού τον κυνηγούν όλες οι γυναίκες, που νομίζουν ότι είναι ένας συνονόματός του ποιητής...

10. Ποια είναι η Μαργαρίτα



Η Τζένη Καρέζη, ο Θανάσης Βέγγος και ο Γιάννης Φέρτης, ταξιδεύουν στην πανέμορφη Κω και μας ξεναγούν στα κτίρια και τα μνημεία από την εποχή των Ιταλών.

E-Radio.gr Pop Culture

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *