ροή ειδήσεων

Κως: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 21χρονος Σουηδός και ο 23χρονος Νορβηγός


Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι δύο τουρίστες που τραυματίστηκαν στον ισχυρό σεισμό της Κω και μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο.

Ο 21χρονος Σουηδός νοσηλεύεται στην εντατική, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα. Ο 23χρονος Νορβηγός, που έχουν ακρωτηριαστεί τα δύο πόδια του, είναι επίσης σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Ακόμη, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ένας 37χρονος Ελληνας υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο μάτι, ενώ μία 28χρονη Ελληνίδα έχει κατάγματα στο πόδι.

Αναλυτικά η νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κατάσταση των τραυματιών:

«Ο άνδρας 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας υποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο άνδρας 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται, σε καταστολή, διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο άνδρας 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική.

Η γυναίκα 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική.

Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών».

Διανυκτέρευσαν έξω από τα σπίτια τους

Στο μεταξύ η Κως προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς ρυθμούς της, έπειτα από τον φονικό σεισμό στον οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Για δεύτερο βράδυ, αρκετοί κοιμήθηκαν έξω από τα σπίτια τους, σε πλατείες, πάρκα ή μέσα σε αυτοκίνητα, με τον φόβο ενός νέου «χτυπήματος» του Εγκέλαδου.







Λέκκας: Η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά στην Κω και ότι σύντομα στο νησί πρόκειται να εγκατασταθεί δίκτυο από πέντε νέους σεισμογράφους και τρεις επιταχυνσιογράφους για να υπάρξει καλύτερη παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι σε όλα τα ξενοδοχεία και τα δημόσια κτίρια, από κλιμάκια μηχανικών, ενώ σήμερα αναμενόταν και η αυτοψία στο λιμάνι, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

 iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *