ροή ειδήσεων

Τριήμερο ζέστης από σήμερα - Έως 39 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος



Ποιες περιοχές θα «καταλάβουν» περισσότερο το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών

Τριήμερο ζέστης, αλλά όχι καύσωνα, όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι, ξεκινά από σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο υδράργυρος ανεβαίνει και πάλι πολύ ψηλά, δεν αναμένεται όμως να ξεπεράσει αυτή τη φορά τους 40 βαθμούς σχεδόν πουθενά. Θερμότερη ημέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη, ενώ αισθητή αλλαγή του καιρού θα δούμε από την Πέμπτη, που θα δροσίσει και ίσως βρέξει στην Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα Δευτέρα περιμένουμε καλό καιρό και πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 35 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 39, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 39 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 40 βαθμούς, στις Σποράδες από 22 έως 30, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 μ5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού και ανατολικά παράλια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου..

Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Κω. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσει τη Δευτέρα στη Λέσβο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος στην ιστοσελίδα του φιλοξενεί τους παρακάτω πίνακες με ενδεικτικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.






Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου άλλωστε, απο την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ «κυρίως την Πέμπτη δεν αποκλείεται να βγάλει κάποιες μπόρες/καταιγιδες στα ηπειρωτικά.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *