ροή ειδήσεων

Δήμοι -Συμβασιούχοι: 4.325 μόνιμες προσλήψεις, 2.937 νέες συμβάσεις, 471 απολύσεις (λίστα)



Ξεκάθαρα υπέρ της υπογραφής νέων συμβάσεων έως 31.3.2018 ή έως την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ, στους συμβασιούχους -“παρατασιούχους” και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γέρνει η πλάστιγγα στους δήμους της χώρας.

Οι μεγάλοι δήμοι της χώρας που αποτελούν και το βαρόμετρο προχώρησαν σταδιακά σε νέες συμβάσεις με παράλληλα αιτήματα για μόνιμες προσλήψεις, που, άλλωστε, αποτελούν προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία της παραμονής των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η aftodioikisi.gr και αφορούν συνολικά 66 δήμους της χώρας:

-42 δήμοι έχουν ήδη εγκρίνει με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ή πρόκειται να εγκρίνουν 2.937 νέες συμβάσεις, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν υποβάλλει και αιτήματα για 1.825 μόνιμες θέσεις, ανεβάζοντας τον μέχρι τώρα αριθμό τους στους 4.325 (σ.σ. μαζί με τους 2.500 που έχουν αιτηθεί οι δήμοι παλαιότερα). Ανάμεσα στους δήμους αυτούς συναντούμε τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Λαρισαίων, Βόλου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Περάματος, Χαλανδρίου, Χανίων, Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Τρίπολης, Πλατανιά, Αποκορώνου, Αγίας Παρασκευής, Ιθάκης, Κηφισιάς, Ωραιοκάστρου, Διστόμου, Κομοτηνής, Αλμυρού, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου, Παύλου Μελά, Ηρακλείου Αττικής, Ζωγράφου, Μαλεβιζίου Κρήτης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς, Καλαμάτας, Φιλοθέης – Ψυχικού, Μινώα Πεδιάδος, Λαγκαδά, Αγίου Δημητρίου, Κορδελιού Ευόσμου, Λευκάδας, Φαιστού και Λιβαδέων. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις από τους συγκεκριμένους δήμους, υπάρχουν “γκρίζες” ζώνες, καθώς για παράδειγμα ο δήμος Αθηναίων ναι μεν προχώρησε σε νέες συμβάσεις με 239 εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά απέλυσε 83 συμβασιούχους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο. Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για τους δήμους Χαλανδρίου και Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Αγίας Παρασκευής και Χορτιάτη.

–Έξι δήμοι έχουν δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε υπογραφή νέων συμβάσεων και αιτήματα για μόνιμες θέσεις. Πρόκειται για τους δήμους Hρακλείου, Καισαριανής, Μαραθώνα, Αρχανών Αστερουσίων, Μυκόνου και Λαυρεωτικής.

–Τρεις δήμοι έχουν απολύσει τους συμβασιούχους αλλά έχουν δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε υπογραφή νέων συμβάσεων. Πρόκειται για τους δήμους Νεάπολης Συκεών, Θέρμης, Σύρου-Ερμούπολης. Το θέμα, σε αυτή την περίπτωση, είναι η τήρηση των σχετικών δεσμεύσεων.

– Δεκαπέντε δήμοι έχουν προχωρήσει σε 471 απολύσεις και δεν έχουν αναλάβει σχετική δέσμευση για νέες συμβάσεις. Πρόκειται για τους δήμους Ρόδου, Μάνδρας Ειδυλλίας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Καρπάθου, Καλαμπάκας, Ραφήνας – Πικερμίου, Κιλκίς, Φλώρινας, Κόνιτσας, Λαμιέων, Σιθωνίας, Βισαλτίας, και, σύμφωνα με το Συνδικάτο ΟΤΑ, Ιωαννιτών και Αμφίπολης Σερρών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:


Δήμοι που προχώρησαν σε νέες συμβάσεις:
Δήμος Αθηναίων: Στην έγκριση της υπογραφής συμβάσεων στους 239 συμβασιούχους καθαριότητας προχώρησε, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων κατ’ εφαρμογή της ρύθμισης Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια της προ-ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πλην των 404, ήδη εγκεκριμένων, προσλήψεων μόνιμων στο τομέα καθαριότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επιπλέον 31 θέσεις (30 οδηγούς και 1 ταπετσέρη). Ωστόσο, ο δήμος Αθηναίων προχώρησε σε απολύσεις 83 συμβασιούχων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.
Δήμος Πειραιά: Στην ανανέωση όλων (224) των συμβάσεων των εν ενεργεία συμβασιούχων, προχώρησε ο δήμος Πειραιά, ενώ τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, το δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόσληψη 191 υπαλλήλων που θα καλύψουν κενές θέσεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα καθώς και την σύσταση νέων κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού.
Δήμος Θεσσαλονίκης: Την υπογραφή νέων συμβάσεων και για τους 777 συμβασιούχους του δήμου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.Πάντως, η δημοτική Αρχή δεν τήρησε την δέσμευση που είχε αναλάβει προς τους εργαζόμενους για 680 μόνιμες προσλήψεις στον τομέα Καθαριότητας και ζήτησε, τελικώς, 535.
Δήμος Λαρισαίων: Στην έγκριση 204 νέων συμβάσεων, με εργαζόμενους που απασχολούνται ήδη ως συμβασιούχοι στην καθαριότητα και στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας (ΟΕΥ) που προβλέπει τη σύσταση μόνιμων θέσεων προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε, με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας και μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.
Δήμος Πατρέων: Την παραμονή των 64 συμβασιούχων στο δήμο Πατρέων εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.
Δήμος Βόλου: Την υπογραφή νέων συμβάσεων για τους 80 συμβασιούχους καθαριότητας του δήμου αποφάσισε, ομόφωνα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου Βόλου ώστε να περιλάβει 90 νέες θέσεις μονίμων για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου.
Δήμος Αιγάλεω: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υπεγράφησαν 33 νέες συμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε να προσληφθούν 40 μόνιμοι υπάλληλοι.
Δήμος Κορυδαλλού: Ήταν ο πρώτος δήμος της χώρας που υπέγραψε νέες συμβάσεις τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, με τους 33 συμβασιούχους- παρατασιούχους, που υπηρετούσαν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έως τις 7/6/2017 (ημερομηνία της έκδοσης της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας), προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της πόλης στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας.
Δήμος Περάματος: Την παραμονή στην εργασία των 5 συμβασιούχων του δήμου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.
Δήμος Χανίων: Νέες συμβάσεις για τους 43 εργαζόμενους στην καθαριότητα αποφάσισε να υπογράψει με βάση της ρύθμιση Σκουρλέτη το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Το θέμα ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ..
Δήμος Χαλανδρίου: Στην ανανέωση 100 συμβάσεων, εν’ ενεργεία συμβασιούχων, προχώρησε ο δήμος Χαλανδρίου, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ταυτόχρονα ενέκρινε και την κατάρτιση νέου οργανογράμματος για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ωστόσο το Συνδικάτο ΟΤΑ κάνει λόγο για 7 απολύσεις.
Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Την παράταση όλων των συμβάσεων ενέκρινε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ενέκρινε και 19 μόνιμες προσλήψεις. Ωστόσο η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Φιλαδέλφειας καταγγέλλει ότι η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε απολύσεις τριών συμβασιούχων.
Δήμος Λαγκαδά: Αποφάσισε νέες συμβάσεις στους 83 εργαζόμενους, ενώ θα προχωρήσει και στην πρόσληψη 35 μόνιμων.
Δήμος Πλατανιά: Νέες συμβάσεις για τους 22 εργαζόμενους στην καθαριότητα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Δήμος Τρίπολης: Με απόφαση του, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην ανανέωση όλων των συμβάσεων ενέκρινε προσλήψεις 70 μόνιμων υπαλλήλων.
Δήμος Αποκορώνου: Στην έγκριση υπογραφής νέων συμβάσεων των οκτώ συμβασιούχων του δήμου, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου.
Δήμος Ιθάκης: Σε νέες συμβάσεις στους πέντε συμβασιούχους καθαριότητας του δήμου προχώρησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ο δήμος Ιθάκης. Εξάλλου το Δημοτικό Συμβουλίου Ιθάκης, ενέκρινε αίτημα του δήμου προσλήψεις 10 μόνιμων υπαλλήλων στην καθαριότητα.
Δήμος Αγίας Παρασκευής: Την παραμονή στην εργασία, με σύναψη νέων συμβάσεων, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία ,για τους 40 συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής. Οι νέες συμβάσεις θα ισχύουν, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017, έως την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων διαγωνισμού πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31-3-2018. Νωρίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει, ομόφωνα, τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η οποία προβλέπει τη σύσταση 40 νέων οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις του άρθρου 24 του ν.4479/2017. Ωστόσο άγνωστο είναι το τι θα γίνει με τους 10 καθαρίστριες εσωτερικού χώρου στο νομικό πρόσωπο του δήμου, τον ΠΑΟΔΑΠ. Παράλληλα το Συνδικάτο ΟΤΑ κάνει λόγο για 32 απολύσεις.
Δήμος Κηφισιάς: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανανεώθηκαν, όλες οι συμβάσεις, 146 το σύνολο των συμβασιούχων που ήδη εργάζονται.
Δήμος Ωραιοκάστρου: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε η σύναψη 62 νέων συμβάσεων.
Δήμος Ηλιούπολης: Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή 38 νέων συμβάσεων και προσλήψεων μόνιμων.
Δήμος Περιστερίου: Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέγραψε νέες συμβάσεις με τους 13 συμβασιούχους έως την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης-3-2018, ενώ παράλληλα έχει υποβάλλει και αίτημα κάλυψης αντίστοιχων (13) μόνιμων θέσεων.
Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη: Την υπογραφή νέων συμβάσεων για 19 συμβασιούχους του δήμου και 70 προσλήψεις μόνιμων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Δήμος Αλμυρού: Με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, ενέκρινε την υπογραφή 19 νέων συμβάσεων που αφορούν εν ενεργεία συμβασιούχους, εφαρμόζοντας πλήρως τη ρύθμιση Σκουρλέτη καθώς και την πρόσληψη 20 μόνιμωνυπαλλήλων.
Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Προχωρά σε 45 νέες συμβάσεις και ισάριθμες μόνιμες προσλήψεις.
Δήμος Κομοτηνής: Την υπογραφή 58 νέων συμβάσεων για όλους τους συμβασιούχους του δήμου και το αίτημα για 67 μόνιμες προσλήψεις ενέκρινε το ΔΣ.
Δήμος Διστόμου: Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, στις 7 Ιούλη 2017, με ομόφωνη απόφαση του, ενέκρινε την υπογραφή 11 νέων συμβάσεων εργαζομένων ΙΔΟΧ που ήδη εργάζονταν στο δήμο.
Δήμος Παύλου Μελά: Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Παύλου Μελά, ανανεώθηκαν όλες οι συμβάσεις των 58 συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας των δήμων, ενώ θα προσληφθούν και 85 μόνιμοι.
Δήμος Καλαμαριάς: Έχει αποφασίσει νέες συμβάσεις στους 50 συμβασιούχους καθαριότητας και ισάριθμες μόνιμες προσλήψεις.
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Την πρόσληψη 50 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και την ανανέωση 30 συμβάσεων, εν ενεργεία συμβασιούχων, αποφάσισε, όπως έγραψε χθες η aftodioikisi.gr, χτες το δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου Αττικής.
Δήμος Ζωγράφου: Στην υπογραφή 52 νέων συμβάσεων όλων των συμβασιούχων(παρατασιούχων και νέων οκτάμηνων) προχώρησε, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου. Επίσης αποφάσισε την πρόσληψη 173 μόνιμων εργαζομένωνστην καθαριότητα.
Δήμος Μαλεβιζίου Κρήτης: To δημοτικό συμβούλιο του Δ. Μαλεβιζίου Κρήτης ενέκρινε την ανανέωση 13 συμβάσεων εργασίας του προσωπικού – συμβασιούχων καθαριότητας που παρείχαν τις υπηρεσίες τους το Δήμο έως 7/6/17.
Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Το δημοτικό συμβούλιο του Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη ενέκρινε τη σύναψη 69 νέων συμβάσεων, για τις οποίες είχε εκδοθεί νωρίτερα διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Την ίδια ώρα αποφάσισε απόλυση έξι εργατών των κοιμητηρίων.
Δήμος Θερμαϊκού: Προχώρησε σε νέες συμβάσεις για 22 εργαζόμενους και 10 θέσεις μόνιμων στην καθαριότητα.
Δήμος Καλαμάτας: Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπέγραψε 48 συμβάσεις απασχόλησης εργατών Καθαριότητας και 2 συμβάσεις εργατών Κοιμητηρίου, σε εφαρμογή οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Την ανανέωση των συμβάσεων των 34 εν ενεργεία συμβασιούχων του δήμου και την πρόσληψη 35 μόνιμων υπαλλήλων στο δήμο, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Φιλοθέης – Ψυχικού.
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποφάσισε ομόφωνα: «Την έγκριση της απασχόλησης έντεκα (11) συμβασιούχων στην καθαριότητα έως την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση και όχι πέρα της 31/03/2018″ Μετά από τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. ζητά την πρόσληψη δεκαπέντε (15) μονίμων υπαλλήλων, δώδεκα (12) υπαλλήλων κατηγορίας Υ.Ε. εργάτες καθαριότητας, δύο (2) χειριστών μηχανημάτων και ενός (1) οδηγού ».
Δήμος Αγίου Δημητρίου: Για την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη κάλυψη των αναγκών στην καθαριότητα ο δήμος Αγίου Δημητρίου, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, περνά στη σύναψη 78 νέων συμβάσεων και σε 42 μόνιμες προσλήψεις.
Δήμος Λεβαδέων: Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων ενέκρινε έξι νέες συμβάσεις του συνόλου των συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων καθώς και συνολικά οχτώ (8) θέσεις εργασίας (με ιεράρχηση αναγκών), για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι πραγματικές ανάγκες για τις θέσεις των εργατών καθαριότητας – συνοδών απορριμματοφόρου είναι μεγαλύτερες (χρειάζονται τουλάχιστον έξι επιπλέον εργαζόμενοι).
Δήμος Αμαρουσίου: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι 95 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου υπέγραψαν την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 νέες συμβάσεις εργασίας που λήγουν στις 31/03/2018, ενώ ο δήμος θα προχωρήσει και στην πρόσληψη 100 μόνιμων υπαλλήλων.
Δήμος Λευκάδας: Στην υπογραφή νέων συμβάσεων των 20 εργαζόμενων στην καθαριότητα προχώρησε ο δήμος Λευκάδας μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Δήμος Φαιστού: Η απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Φαιστού με ΑΔΑ: 62ΘΡΩΗ1-ΘΛΜ αφορά σύναψη δώδεκα (12) νέων συμβάσεων, και αναμένεται η διαδικασία τροποποίησης του ΟΕΥ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.


Δήμοι που δεσμεύθηκαν για υπογραφή νέων συμβάσεων
Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: Τις επόμενες μέρες θα εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο την ανανέωση 88 συμβάσεων καθώς και την πρόσληψη 50 μόνιμων υπαλλήλων, όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος, κ. Λαμπρινός.
Δήμος Καισαριανής: Τη δέσμευση ότι θα παραμείνουν όλοι οι συμβασιούχοι ανέλαβε ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος.
Δήμος Μαραθώνα: Εισήγηση για 18 μόνιμες θέσεις στον τομέα καθαριότητας έχει κάνει η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου Μαραθώνα προς το Δημοτικό Συμβουλιο.
Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: Σύμφωνα με εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή πρόκειται να ενισχυθούν οι πιστώσεις για να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
Δήμος Λαυρεωτικής: Τη δέσμευση του δημάρχου Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, για υπογραφή νέων συμβάσεων την ερχόμενη εβδομάδα, φέρεται, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, να έλαβαν οι 12 συμβασιούχοι που εργάζονται ήδη στο δήμο.
Δήμος Μυκόνου: Δέσμευση για νέες συμβάσεις στους 38 εργαζόμενους στην καθαριότητα ανέλαβε ο δήμαρχος μετά από δημοσίευμα της aftodioikisi.gr.


Δέσμευση για επαναπροσλήψεις


Εξάλλου δύο δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης και ο δήμος Σύρου Ερμούπολης που έχουν προχωρήσει σε απολύσεις συμβασιούχων, έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν σε επαναπροσλήψεις. Συγκεκριμένα:


-Στο δήμο Νεάπολης – Συκεών που ήταν και ο πρώτος που ξεκίνησε τις απολύσεις, ο αντίδήμαρχος καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης δεσμεύθηκε στους 35 συμβασιούχους ότι θα εισηγηθεί την παραμονή στις θέσεις τους, ενώ θα προσλάβει και 15 μόνιμους.


-Στο δήμο Θέρμης που απέλυσε 39 συμβασιούχους, επίσης υπάρχει δέσμευση της δημοτικής Αρχής, για ανανέωση των συμβάσεων.


– Στο Δ. Σύρου – Ερμούπολης: Με απόφαση του δημάρχου απολύθηκαν 7 συμβασιούχοι, αλλά ο ίδιος δεσμεύθηκε για υπογραφή νέων συμβάσεων.


Ποιοι δήμοι απολύουν


-Στο δήμο Ρόδου, με δύο αποφάσεις που υπογράφει ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, απολύονται συνολικά 127 συμβασιούχοι.


-Στο δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη, έσπευσε την Παρασκευή να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη για την απόλυση 35 συμβασιούχων –«παρατασιούχων». Στην απόφαση γινεται επίκληση της απόφασης του Ε.Σ. αλλά και γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου του δήμου.


-Στο δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας απολύθηκαν 20 συμβασιούχοι, οι οποίοι και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου.


-Στο δήμο Καρπάθου ο δήμαρχος Ηλίας Λάμπρος προχώρησε σε απολύσεις 12 συμβασιούχων.


-Στο δήμο Καλαμπάκας απολύθηκαν και μάλιστα με κόκκινο μελάνι 19 συμβασιούχοι.


-Στο δήμος Ραφήνας – Πικερμίου απολύθηκαν ένας-ένας έξι συμβασιούχοι.


– Στο δήμο Κόνιτσας απολύθηκαν οκτώ συμβασιούχοι.


— Στο δήμο Κιλκίς με απόφαση του δημάρχου απολύθηκαν 53 συμβασιούχοι, ωστόσο, επίσης απόφαση του δημάρχου, ο δήμος Κιλκίς θα προσλάβει 28 διμηνίτες.


— Στο δήμο Σιθωνίας με απόφαση του δημάρχου, Ιωάννη Τζίτζιου, απολύθηκαν 115 συμβασιούχοι, της υπηρεσίας καθαριότητας.


— Στο δήμο Λαμιέων με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, απολύθηκαν 47 συμβασιούχοι που παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, παρά την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.


— Στο δήμο Βισαλτίας με απόφαση της δημάρχου, Αγνής Δουβίτσα, απολύθηκαν οκτώ συμβασιούχοι εργαζόμενοι.


— Στο δήμο Φλώρινας, με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, απολύθηκαν 34 συμβασιούχοι του δήμου.


-Στο δήμο Χαλκηδόνας απολύθηκαν τρεις συμβασιούχοι.


Επίσης, σύμφωνα με το Συνδικάτο ΟΤΑ σε απολύσεις έχουν προχωρήσει οι δήμοι:


-Ιωαννιτών: 23


-Αμφίπολης Σερρών: 14.


aftodioikisi

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *