ροή ειδήσεων

«Καζάνι που βράζει» όλη η χώρα – Τους 46 βαθμούς «άγγιξαν» Κρήτη και Λάρισα (εικόνες)



Η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στην Κρήτη φτάνοντας τους 45,9 βαθμούς κελσίου
«Ψήθηκε» και η Λάρισα καθώς ο υδράργυρος έδειχνε 45,2 βαθμούς Κελσίου
Έκτακτη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών

«Καζάνι» που βράζει είναι σήμερα όλη η χώρα με τις θερμοκρασίες σε ορισμένες πόλες να «αγγίζουν» και τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Κλεισμένα στα σπίτια με τα κλιματιστικά να λειτουργούν ασταμάτητα ή βουτώντας στις πλησιέστερες παραλίες όλο αναζητούν κάποιες «ανάσες δροσιάς».




Σύμφωνα με το meteo.gr, την πρωτιά «κρατούν» οι Μοίρες Ηρακλείου με τους βαθμούς κελσίου να «αγγίζουν» τους 46 (45,9).

Ακολούθησε η Λάρισα με 45 βαθμούς και η Σπάρτη με 44,2.



«Πρωτιά» στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στην Κρήτη φτάνοντας τους 45,9 βαθμούς κελσίου.

«Ψήθηκαν» σήμερα οι Μοίρες Ηρακλείου αφού ο υδράργυος έδειξε την υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας σύμφωνα τουλάχιστον με τις μετρήσεις του Ε.Α.Α. που δημοσιοποιήθηκαν στο meteo.gr



Στις Μοίρες ο υδράργυρος ανέβηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 45,9 ενώ το Ηράκλειο εμφανίζεται δεύτερη φορά στη λίστα με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες και συγκεκριμένα η περιοχή Λέντας Ηρακλείου με 43,3 βαθμούς κελσίου.

To «45άρι» άγγιξε η Λάρισα

«Ψήθηκε» και η Λάρισα σήμερα, καθώς ο υδράργυρος στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έδειχνε 45,2 βαθμούς Κελσίου.

Περί τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία ήταν 42,6 βαθμοί Κελσίου στο Ψυχικό, 40,4 στα Βριλήσσια, 41,6 στα Πατήσια, 41,3 στον Ασπρόπυργο, 42,3 στο Λευκοχώρι Φθιώτιδος και στη Λιβαδειά, 40,7 στη Λίνδο, 40,8 στη Μεγαλόπολη, 44,6 στις Μοίρες Ηρακλείου, 42,4 στους Μολάους Λακωνίας, 40,9 στη Νέα Μάκρη, 42 στη Νεμέα, 40,1 στην Πετρούπολη, 43,2 στη Σπάρτη, 42,6 στο Ψυχικό και 42,9 στην Ωλένη Ηλείας.

Καύσωνας και την Κυριακή σε όλη τη χώρα

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 41 βαθμούς, ενώ στην περιοχή του Έβρου θα φτάσει τοπικά τους 43 βαθμούς.

Στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 22 έως 42, όμως κατά τόπους θα φτάσει και τους 44 με 45 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 41, όμως τοπικά στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσει και τους 44 με 45 βαθμούς.



Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 31 έως 43 βαθμούς.



Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Έκτακτη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για να ενημερώσει και να προειδοποιήσεις τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου, εντοπίζεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την μισή χώρα, ενώ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 3) σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη χώρα.



Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για αύριο Κυριακή 02 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία)
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωκίδα, Βοιωτία)

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *