ροή ειδήσεων

Ραβασάκι από ΑΑΔΕ για 500 ευρώ: Αν δεν εξοφλήσετε το χρέος, αναγκαστικά διασφαλιστικά μέτρα



Άρχισαν να φτάνουν τα καλοκαιρινά… μπιλετάκια ή και ραβασάκια αν προτιμάτε, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προς φορολογούμενους με χρέη ακόμη και κάτω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο, με απειλές για κατασχέσεις.
Αναγνώστης του σάιτ μας, newreport.gr, μάς έστειλε το κείμενο το e-mail ...που δέχτηκε σήμερα το πρωί, από την ΑΑΔΕ, ο οποίος όπως μας είπε, το χρέος του είναι της τάξης των 500 ευρώ, από διοικητικό πρόστιμο. Δηλαδή, αφορά πρόστιμο και όχι χρέος από ΦΠΑ ή φόρο εισοδήματος. Διοικητικά πρόστιμα είναι διάφορα πρόστιμα, όπως από κλήσεις της τροχαίας!
Στο μέιλ ο αποστολέας, που είναι η ΑΑΔΕ, τονίζει ότι πρέπει να εξοφληθεί το χρέος, ειδάλλως, όπως διαβάζουμε: “Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα”.
Δηλαδή, η ΑΑΔΕ “απειλεί” με άμεσα διοικητικά, αναγκαστικά και διασφαλιστικά μέτρα”, που σημαίνει κατασχέσεις για ότι κινείται ή δεν κινείται, ακόμη και για χρέη που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ.
Σας παραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως μας το προώθησε ο αναγνώστης του σάιτ μας, αφού φυσικά σβήσαμε τα στοιχεία του για ευνόητους λόγους.
Σημειώνουμε ότι αποστολέας του μέιλ, είναι η ΑΑΔΕ και φαίνεται ως OFEIL-no.reply@taxisnet.gr.
Δείτε το μέιλ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Αποδέκτης: ===========, Username: ==========
Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων την 09/07/2017, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες , επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.
Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.
Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα www.aade.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.
Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όλα τα σχετικά έγγραφα, μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Τέλος, σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Προσοχή : Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε αφού θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
newreport.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *