ροή ειδήσεων

Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 55.000 παιδιά



Κανένα παιδί χωρίς παιδικό σταθμό μας έλεγε η κυβέρνηση πρίν λίγο καιρό αλλα 55.000 παιδία μείνανε εκτός, παιδιά που αν και ικανοποιούν όλα τα κριτήρια για να πάρουν το πολυπόθητο voucher που ισοδυναμεί με μια θέση σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμο

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, έγιναν συνολικά 147.773 αιτήσεις για εισαγωγή στους παιδικούς σταθμούς. Ωστόσο, το voucher κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόλις 92.231 παιδιά, γεγονός που συνεπάγεται 55.542 θα παραμείνουν εκτός παιδικών σταθμών παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Εξίσου, έκθετη, ωστόσο, είναι και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, καθώς και η ίδια τον Απρίλιο, αν και είχε εξαγγείλει πως έρχεται… οργασμός δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών σε όλη την ελληνική επικράτεια, είχε παραπέμψει το θέμα για τις δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά στις καλένδες και συγκεκριμένα για το 2018, με τα περιβόητα αντίμετρα.


Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται πλέον, έρχεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη ζωή των οικογενειών που ζουν στην Ελλάδα, ενώ ο τραγελαφικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα καταδεικνύει έλλειψη σοβαρότητας απέναντι σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα πάντα με την ΕΕΤΑΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνει ανακατανομή για όσα vouchers δεν χρησιμοποιηθούν, ώστε να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/7/17 19:17

    Πόσα απ'αυτα τα παιδιά που έμειναν εκτός είναι ελληνες? Θα απαντήσω εγώ... Σχεδόν όλα.. Για να μην πω όλα! Ενώ τα παιδιά των αλλοδαπών ήταν από τα πρώτα που μπήκαν! Κ αυτό γιατί οι περισσότεροι δουλεύουν μαύρα η δηλώνουν ούτε τα μισά από αυτά που παίρνουν! Πόσο δίκαιο είναι αυτό για τους Έλληνες γονείς?! Στην χώρα μου, το παιδί μου δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε παιδικό σταθμό δωρεάν επειδή έχουν προτεραιότητα οι αλλοδαποί!!! Συμβαίνει κάτι τέτοιο σε κάποια άλλη χώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *