ροή ειδήσεων

Τα καλύτερα πιάτα στο 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου. Η σχοινόπιττα ενθουσίασε τους γευσιγνώστες


Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πέρα από κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου η μεγαλύτερη δράση της Εβδομάδας γαστρονομίας που ξεκίνησε 19 Ιουνίου. Στο 9ο Φεστιβάλ γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου, συμμετείχαν τα νησιά Κάσος, Λειψοί, Ρόδος, Αγαθονήσι, Λέρος με δύο συλλόγους , Ικαρία, Φούρνοι, Σάμος, Πάτμος.

Από τα φαγητά που διαγωνίζονταν στις 4 κατηγορίες, ΚΡΕΑΤΙΚΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ-ΛΑΔΕΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ, οι 8 γευσιγνώστες ξεχώρισαν τα παρακάτω και τους έδωσαν αντίστοιχα το ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟκαι ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.



Το 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου παρουσίασαν ο Γιώργος Αμυράς και η ηθοποιός Μαρία Γουλά.

Αναλυτικά,

1. Κατηγορία Κρεατικά
1ο Βραβείο : Άγρια κατσίκα ψητή με πατάτες. Ελένη Γιάνναρου Πάτμος
2ο Βραβείο: Κατσικάκι κοκκινιστό. Δήμος Κάσου
3ο Βραβείο Γιαπράκια. Απολλωνιάτισσες Ρόδος

2. Κατηγορία θαλασσινά
1ο Βραβείο Γεμιστά καλαμάρια . Γαμπιεράκη Μαρίνα – Πάτμος
2ο Βραβείο Χταπόδι στιφάδο. Γαμπιεράκη Χρυσή – Πάτμος
3ο Βραβείο Χταπόδι στιφάδο. Σύλλογος Υετούσα – Αγαθονήσι

3. Κατηγορία Λαδερά
1ο Βραβείο Γλυστρίδα με κοπανιστή. Δέσποινα Καλαμπόγα – Ικαρία Σύλλογος Ιωάννης Μελάς
2ο Βραβείο Σιτάκα Κάσου. Δήμος Κάσου

3ο Βραβείο Κρεμυδόπιττα. Γαμπιεράκη Χρυσή – Πάτμος

4. Κατηγορία Γλυκά
1ο Βραβείο Πατινιώτικη σχοινόπιτα. Γιάνναρου Ελένη – Πάτμος
2ο Βραβείο Μελένια. Σύλλογος επαγγελματιών Φούρνων Φούρνοι Κορσεών
3ο Βραβείο Μελεκούνι. Συνεταιρισμός Απολλωνιάτισσες Ρόδος



ikariaki.gr

Σχόλια

loading...
Εγγραφείτε τώρα!

Δείτε επίσης