ροή ειδήσεων

Τα καλύτερα πιάτα στο 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου. Η σχοινόπιττα ενθουσίασε τους γευσιγνώστες


Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πέρα από κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου η μεγαλύτερη δράση της Εβδομάδας γαστρονομίας που ξεκίνησε 19 Ιουνίου. Στο 9ο Φεστιβάλ γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου, συμμετείχαν τα νησιά Κάσος, Λειψοί, Ρόδος, Αγαθονήσι, Λέρος με δύο συλλόγους , Ικαρία, Φούρνοι, Σάμος, Πάτμος.

Από τα φαγητά που διαγωνίζονταν στις 4 κατηγορίες, ΚΡΕΑΤΙΚΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ-ΛΑΔΕΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ, οι 8 γευσιγνώστες ξεχώρισαν τα παρακάτω και τους έδωσαν αντίστοιχα το ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟκαι ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.



Το 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου παρουσίασαν ο Γιώργος Αμυράς και η ηθοποιός Μαρία Γουλά.

Αναλυτικά,

1. Κατηγορία Κρεατικά
1ο Βραβείο : Άγρια κατσίκα ψητή με πατάτες. Ελένη Γιάνναρου Πάτμος
2ο Βραβείο: Κατσικάκι κοκκινιστό. Δήμος Κάσου
3ο Βραβείο Γιαπράκια. Απολλωνιάτισσες Ρόδος

2. Κατηγορία θαλασσινά
1ο Βραβείο Γεμιστά καλαμάρια . Γαμπιεράκη Μαρίνα – Πάτμος
2ο Βραβείο Χταπόδι στιφάδο. Γαμπιεράκη Χρυσή – Πάτμος
3ο Βραβείο Χταπόδι στιφάδο. Σύλλογος Υετούσα – Αγαθονήσι

3. Κατηγορία Λαδερά
1ο Βραβείο Γλυστρίδα με κοπανιστή. Δέσποινα Καλαμπόγα – Ικαρία Σύλλογος Ιωάννης Μελάς
2ο Βραβείο Σιτάκα Κάσου. Δήμος Κάσου

3ο Βραβείο Κρεμυδόπιττα. Γαμπιεράκη Χρυσή – Πάτμος

4. Κατηγορία Γλυκά
1ο Βραβείο Πατινιώτικη σχοινόπιτα. Γιάνναρου Ελένη – Πάτμος
2ο Βραβείο Μελένια. Σύλλογος επαγγελματιών Φούρνων Φούρνοι Κορσεών
3ο Βραβείο Μελεκούνι. Συνεταιρισμός Απολλωνιάτισσες Ρόδος



ikariaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *