ροή ειδήσεων

Το Σουβλάκι του "ΛΑΜΠΡΟΥ" στην Κω το καλύτερο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Χριστόφορο Πέσκια!



Σε πρόσφατη συνέντευξη, που παραχώρησε στο περιοδικό Γαστρονόμος ο διακεκριμένος και βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, σε ερώτηση που του έγινε όσον αφορά ποιο θεωρεί το καλύτερο σουβλάκι, έκανε αναφορά για τον "δικό μας" Λάμπρο.

Πιο συγεκριμένα, ανέφερε πως "το καλύτερο σουβλάκι το έχει φάει στον "Λάμπρο" στην Κω"!!!

Σίγουρα πρόκειται για μία μεγάλη διάκριση, όταν η αναφορά αυτή προέρχεται από ένα τόσο καταξιωμένο σεφ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σίγουρα διαφημίζει το νησί μας και δίνει τα εύσημα στους αγαπητούς φίλους και ιδιοκτήτες Χρήστο και Μανώλη Μαραγκό.Βέβαια, πολλοί θα πουν πως δεν περίμεναν τον γνωστό σεφ για να κάνει αυτή τη διαπίστωση, μιας και ιστορία του πεντανόστιμου και ξακουστού "σουβλάκι Λάμπρος", ξεκινάει από το 1935 μέχρι και σήμερα, που πλέον έχει απογειωθεί όσον αφορά τη γεύση και την ποιότητα, αλλά και το μεράκι των νεαρών ιδιοκτητών του, που συνεχίζουν με πολύ αγάπη την μακραίωνη ιστορία του παππού τους.



Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας.

Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα. Όταν όμως καταφέρνουν να ξεκλέψουν χρόνο για διασκέδαση, για διακοπές ή για να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, τότε τιμούν δεόντως τα φαγητά και τα γλυκά συγκεκριμένων συναδέλφων τους.

Υπεύθυνος στην κουζίνα του «Balthazar» και επιμελείται το μενού σε διάφορα εστιατόρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Για κλέφτικο και κρεάτινους μεζέδες προτιμώ την ταβέρνα «Μουσικός» στη γενέτειρά μου, την Κύπρο (Κυρ. Μάτση 6, στο χωριό Φρέναρος, τηλ. +357-2382.88.33) και για ελληνικά, σπιτικά, μαγειρευτά φαγητά την ταβέρνα «Ελιές» στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας (τηλ. 27210-73.140).
Για δημιουργική κουζίνα δεν φεύγω από την Αθήνα και ξεχωρίζω το αστεράτο «Funky gourmet» (Παραμυθιάς 13, Κεραμεικός, τηλ. 210-52.42.727) και το «Aleria» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Αθήνα, τηλ. 210-52.22.633).
Για σούσι, ράμεν και άλλες ιαπωνικές γεύσεις πηγαίνω στο «Ιzakaya» (Λεβέντη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210-72.44.406).
Το καλύτερο σουβλάκι το έχω φάει στον «Λάμπρο» στην Κω (Ψαρών 21 και Ιερού Λόχου, τηλ. 22420-28.808) και το πιο καλοψημένο κρέας στο «5 Φ», στην πλατεία του Μετσόβου (τηλ. 26560-41.843).


Για φρέσκο και καλομαγειρεμένο ψάρι πηγαίνω μέχρι το Μικρολίμανο, στον «Παπαϊωάννου» (Ακτή Κουμουνδούρου 42, Πειραιάς, τηλ. 210-42.25.059).
Όποτε βρεθώ στη συμπρωτεύουσα, πάντα κάνω μια βόλτα στο «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης» (Κομνηνών 12, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-244.684), γιατί βρίσκω τα πάντα (π.χ. βιολογικά, προϊόντα μικρών παραγωγών κ.ά.).
Για πολύ καλό ψωμί, αργής ωρίμασης, πηγαίνω στο «Bakers» (Λεωφ. Δημοκρατίας 45, Μελίσσια, τηλ. 210-80.42.548).
Την ωραιότερη μπουγάτσα την έχω φάει στο «Select» στα Ιωάννινα (Αβέρωφ 2, τηλ. 26510-71.073) και το ωραιότερο frozen yogurt στη «Lola» (Καρδαμύλη, Μεσσηνία, τηλ. 27210-75.021).
Για προσεγμένο και καλοφτιαγμένο καφέ, σε συνδυασμό με υπέροχη θέα, προτιμώ το «Cafe Karino» στη Νάουσα της Πάρου (τηλ. 22840-51.667).

kostoday

Σχόλια

  1. malon den exei fai souvlaki stous kelides stin rodo giauto milaei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/7/17, 11:28 μ.μ.

      ΕΙΜΑΙ Ο ΚΕΛΗΣ ΑΝ ΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΚΕΛΗ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΤΟ ΚΛΑΛΑΜΑΚΙ ΣΤΟ ΚΩΛΟ

      Διαγραφή
    2. pios apo tou duo gia na ksero me kaytero to pernw

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

loading...
Εγγραφείτε τώρα!

Δείτε επίσης