ροή ειδήσεων

Βλάβες ραντάρ και απεργία προκάλεσαν καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου



Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε πρόσφατα η Fraport Greece για το αεροδρόμιο, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν: 13% αύξηση των σταθμών Check-in, 71% αύξηση των ζωνών ασφαλείας, 15% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 25% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών και 29% αύξηση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών.



Την Τρίτη και Τετάρτη, 25 και 26 Ιουλίου αντίστοιχα, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Οι λόγοι ήταν εξαρχής η βλάβη του ενός ένα ραντάρ προσέγγισης (ILS) και στη συνέχεια και του δεύτερου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις έως πέντε ώρες. Εν τω μεταξύ, υπήρχε σε εξέλιξη απεργία των ηλεκτρονικών μηχανικών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και τελικά, την Τετάρτη το μεσημέρι, και αφού οι τουριστικοί φορείς απείλησαν να πάνε στον εισαγγελέα, και τα δύο ραντάρ επαναλειτούργησαν.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο ζήτημα της απεργίας των ηλεκτρονικών της ΥΠΑ, που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα με καθυστερήσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ηλεκτρονικών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Παράπλευρη απώλεια ο τουρισμός μας και οι δυσμενείς εντυπώσεις από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις καθυστερήσεις πτήσεων.

Ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, υπάρχουν καθυστερήσεις πτήσεων, που φτάνουν ακόμα και τις πέντε ώρες. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των ηλεκτρονικών της ΥΠΑ και να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την προμήθεια νέων συστημάτων αεροναυτιλίας”.

Α. Ζinell: “Σύντομα η Ρόδος θα αποκτήσει ένα αεροδρόμιο άξιο υπερηφάνειας”
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 20 Ιουλίου, η Fraport Greece πραγματοποίησε στη Ρόδο ανοιχτή εκδήλωση για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Η περιοδεία της εταιρείας ανά την Ελλάδα περιλαμβάνει τις 14 περιοχές των αεροδρομίων τα οποία διαχειρίζεται από τις 11 Απριλίου 2017, καθώς η διοίκηση της Fraport Greece δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη στενών επαφών με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Στρατηγική της εταιρείας είναι η δημιουργία στενών σχέσεων διαφάνειας με ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόμενων φορέων που περιλαμβάνουν εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς σχετικούς με τον τουρισμό, καθώς και όλους όσους σχετίζονται με τη λειτουργία των αεροδρομίων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Fraport Greece παρουσίασε τα μελλοντικά της σχέδια για το αεροδρόμιο “Διαγόρας” και πραγματοποίησε ανοιχτό και παραγωγικό διάλογο με όλους τους παρευρισκόμενους.



Από αριστερά: Αlexander Zinell, CEO Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, PR Manager Fraport Greece, Ian Matheson, COO Fraport Greece, Ηλίας Σκιαδάς, Airport Manager Αεροδρόμιο “Διαγόρας”, Rolf Klitscher, Project Director Fraport Greece, Γιώργος Γκινάλας, Project Manager Fraport Greece.


O Alexander Zinell, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: “Eίμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, σε έναν προορισμό, γνωστό παγκοσμίως για τη σπουδαία ιστορία του, αλλά και την πλούσια φυσική του ομορφιά. To αεροδρόμιο αδυνατεί να υποστηρίξει τις προοπτικές ανάπτυξης της Ρόδου και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ: να παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας για την ανάπτυξη και τον εκμοντερνισμό του αεροδρομίου. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός αεροδρομίου με μοντέρνες υποδομές και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών. Τα προβλήματα του αεροδρομίου δεν εξαφανίζονται με κάποιο ‘μαγικό ραβδί’. Απαιτούνται μεγάλα έργα και βελτιώσεις στη λειτουργία του. Στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής μας έχουμε ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινή λειτουργία του αεροδρομίου αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματά του. Μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν θα ξεκινήσουν έργα μεγάλης κλίμακας που θα αλλάξουν την όψη του αεροδρομίου. Όπως καταλαβαίνετε, εάν είχαμε ξεκινήσει τα έργα αυτά μέσα στο καλοκαίρι, θα περιοριζόταν η χωρητικότητα του αεροδρομίου και θα αυξανόταν πολύ η ταλαιπωρία των επιβατών. Την ίδια στιγμή, η Ρόδος είχε μία ακόμα ιδιαίτερη επιτυχημένη χρονιά όσον αφορά στην κίνηση επιβατών. Μέσα στο 2016 σημειώθηκε μία σημαντική αύξηση της τάξης του 7,9% (364.000 επιπλέον άτομα), ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 σημειώθηκε αντίστοιχη αύξηση της τάξης του 8,7% (136.000 επιπλέον άτομα). Θα πρέπει, όμως, η ανάπτυξη αυτή να συνεχιστεί μέσω βελτιωμένων υπηρεσιών και εγκαταστάσεων. Χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί για να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική και να προωθήσουμε τη Ρόδο ως προορισμό μετατρέποντας το αεροδρόμιο Ρόδου σε μία διεθνή «πύλη» επισκεπτών. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να προσφέρουμε υπηρεσίες αντάξιες των προσδοκιών που δημιουργούνται από την ισχυρή φήμη του νησιού ανά τον κόσμο”.

Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, ανακαίνιση του τερματικού σταθμού και αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 13% αύξηση των σταθμών Check-in, 71% αύξηση των ζωνών ασφαλείας, 15% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 25% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών και 29% αύξηση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών.

traveldailynews

Σχόλια

  1. Η FRAPORT παρουσίασε κέρδη γιατί 1) αντί να έχει 150 καθαρίστριες έχει 15 2) αντί να έχει 170 ανθρώπους στα σεκουριτυ έχει 105 ή 110 δεν μπορούμε να πάμε ούτε τουαλέτα και σιγά σιγά φεύγει κόσμος 3) διαφήμισαν ότι έκοψαν τα χόρτα όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό ... είπαμε η μισή αλήθεια δεν είναι ψέμα η ΥΠΑ έφερνε ΈΝΑ συνεργείο καθότανε 10 ημέρες και ΚΑΘΆΡΙΖΕ ΌΛΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ. Τώρα αυτοί νοίκιασαν ΈΝΑ συνεργείο και για τα 14 ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΑ, λόγω επίσκεψης του αφεντικού το συνεργείο τρέχει σε όλα τα αεροδρόμια ( προτού πάει το αφεντικό ) και δείχνουν ότι κάνουν δουλειά ρίξτε μια ματιά στα χόρτα μετά το φανάρι απέναντι από τον Αγιο Ανδρέα...... ναι λεφτά έβγαλαν ... εις βάρος της καθαριότητας και άλλων σοβαρών στοιχείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *