ροή ειδήσεων

Λαλίστατοι και με φωτογραφικό υλικό στις καταγγελίες τους οι Βρετανοί, σε αγγλική εφημερίδα



Μετά την μήνυση που προτίθεται να καταθέσει η Διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου για την συκοφαντική δυσφήμιση που υπέστη από Βρετανό τουρίστα, που νοσηλεύθηκε στην Ορθοπεδική Κλινική, ο ίδιος κι η σύζυγός του, φοβούμενοι τις συνέπειες, προσπάθησαν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους, λέγοντας ότι όλα αυτά είναι μια παρεξήγηση διότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις τους.

Ωστόσο, ανα ρίξει κανείς μια ματιά στην εφημερίδα της χώρας τους, στην οποία έκαναν τις καταγγελίες τους, θα διαπιστώσει ότι υπήρξαν λαλίστατοι και στοιχειοθέτησαν τους ισχυρισμούς τους και με πλήθος φωτογραφιών που απέστειλλαν.

Ακουλουθεί αυτούσια ολόκληρη η συνένετευξη που έδωσαν στην dailymail και στον δημοσιογράφο Dave Burke, η οποία δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου 2017.



»Ένας βρετανός παππούς έμεινε ξαπλωμένος στα ούρα του για πέντε ημέρες σε ένα ελληνικό νοσοκομείο αφού έσπασε την πλάτη του ενώ ήταν σε διακοπές, ισχυρίζεται η σύζυγός του.

Ο Stephen Moss, 60 ετών, βρίσκεται στο νοσοκομείο για περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του σε μια πτώση.
Η σύζυγός του Debbie, 54 ετών, εξέφρασε τη φρίκη της για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα που έχει χρεοκοπήσει οικονομικά.
Είναι τέτοια η έλλειψη φροντίδας που έχει λάβει, είπε, που ένας από τους φίλους της έπρεπε να αλλάξει το σακουλάκι του καθετήρα του Stephen.

Ισχυρίζεται ότι η ασφαλιστική τους εταιρεία επέμεινε ότι ο Stephen έπρεπε να κάνει την «επικίνδυνη» χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα αντί να πετάξει πίσω στο σπίτι για να χειρουργηθεί από Βρετανούς γιατρούς όπως το επιθυμούσαν.

Αντ ‘αυτού, ο Stephen έπρεπε να παραμείνει στο γενικό νοσοκομείο της Ρόδου για 16 μέρες μέχρι στιγμής, όπου η Debbie είπε ότι «έχει ελάχιστη φροντίδα».

Είπε ότι το ελληνικό ιατρικό σύστημα αφήνει όλη την φροντίδα, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού και ακόμη και των νοσοκομειακών εσθήτων, στην οικογένεια.

Και το ζευγάρι φοβάται ότι θα χάσει τη γέννηση του δεύτερου εγγονού τους, ο οποίος αναμένεται να γεννηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Η Debbie ισχυρίζεται ότι η ασφαλιστική τους εταιρεία στην Αγγλία, θα «επαναπατρίσει τον Stephen μόλις είναι αρκετά καλά για να ταξιδέψει».

Η Debbie, από τη Leyland, Lancashire, δήλωσε: «Είναι θλιβερό και κανείς δεν μας λέει τίποτα. Θεωρώ ότι οι κρατούμενοι αντιμετωπίζονται καλύτερα από αυτούς τους ασθενείς.
Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Δεν έρχονται ούτε να αλλάξουν τα σεντόνια στο κρεββάτι,ο Stephen έμεινε επάνω στα ούρα του για πέντε ημέρες.

Η φίλη μου και εγώ έπρεπε να δώσουμε στο Στέφανο 24ωρη φροντίδα γιατί δεν βοηθούν οι νοσηλευτές. Δεν υπάρχει κανένας και ο καθετήρας του έπεσε την άλλη νύχτα. Η φίλη μου κατάφερε και άλλαξε το σακουλάκι την άλλη μέρα.

Δεν του δόθηκε ποτέ νερό και έπρεπε να τον αγοράσω από τα μαγαζιά. Όταν βρισκόταν σε άλλη πτέρυγα νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, υπήρχε ένας Σκωτσέζος άνδρας και ένας Ρώσος άνδρας, και οι δύο μόνοι τους και έπρεπε να τους αγοράσω επίσης νερό.

Τις τελευταίες δύο μέρες, του έφεραν να φάει λίγα μακαρόνια,αλλά πριν από αυτό, για 13 ημέρες, έτρωγε μόνο ένα πόδι κοτόπουλου και σούπα για δείπνο και τσάι – αλλά δεν μπορούσε καν να καθίσει για να το έχει.
Έπρεπε να του φέρω σκουμπρί ή τόνο σάντουιτς για να σιγουρευτώ ότι έχει αρκετό φαγητό.

Προφανώς ο καθαρισμός και η φροντίδα αφήνονται στην οικογένεια στην Ελλάδα.
Κάποιος μου είπε ότι επειδή η Ελλάδα χρεοκόπησε δεν μπορεί να προσλάβει αρκετούς νοσηλευτές».

Η Debbie και ο σύζυγός της βρισκόταν στη Λίνδο της Ρόδου, για να παρακολουθήσουν ένα φεστιβάλ Rockers Reunion όταν ο Stephen έπεσε την τελευταία του μέρα στο θέρετρο.
Η Debbie είπε: «Το πρωί της Τετάρτης [28 Ιουνίου], ο σύζυγός μου επέστρεψε στο διαμέρισμα και γλίστρησε, πέφτοντας προς τα πίσω.
«Όταν πήγε στο νοσοκομείο, μια αξονική τομογραφία επιβεβαίωσε ότι είχε σπασμένη πλάτη.

Τελικά ο ιατρός από την ασφαλιστική μας εταιρεία μου τηλεφώνησε και είπε ότι επειδή ο Stephen είχε κάρτα E111, θα αντιμετωπιζόταν σαν Έλληνας και θα έπρεπε να κάνει την εγχείρηση στο νοσοκομείο εκεί. Αυτό μου το είπε τέσσερις μέρες αργότερα.

Έκανε την αξονική το Σάββατο και δεν επικοινώνησαν μαζί μου παρά την Δευτέρα.
Έκανα στον ασφαλιστή μου πάνω από 30 κλήσεις και είχα μόνο τρεις κλήσεις πίσω σε 15 ημέρες.

Τώρα, μετά την αύξηση της πίεσης από την οικογένεια και τους φίλους της Debbie και Stephen, η ασφαλιστική εταιρεία είπε ότι θα φέρουν τον Stephen στο σπίτι αλλά λένε ότι μπορούν να το κάνουν μόνο όταν είναι αρκετά καλά.

Το ζευγάρι είναι επίσης παππούδες για ένα μικρό αγόρι και η κόρη τους Kimberley πρόκειται να γεννήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι φοβούνται ότι δεν θα ξαναγυρίσουν εγκαίρως για τη γέννηση.

Η Debbie είπε: «Ο Στέφανος είχε την εγχείρησή του την Παρασκευή. Είχε δύο ράβδους και μερικές βίδες στην πλάτη του, αφού έσπασε τους σπονδύλους.
Για 10 μέρες, ήταν αξιοθρήνητος και μπερδεμένος αλλά σιγά σιγά άρχισε να αναρρώνει.
Έκαναν Μαγνητική γιατί ανησυχούσα ότι είχε εγκεφαλική βλάβη.

Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς τη βοήθεια της φίλης μου. Προφανώς θα ήμουν σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι δίπλα στον Στεφάνι. «

Ένας εκπρόσωπος της Puffin Insurance δήλωσε ότι όλες οι ευθύνες για τις αξιώσεις τους εμπίπτουν στην ασφαλιστική εταιρεία Travel Insurance Facilities, οι οποίοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις έκτακτης βοήθειας (EAF) ως τους «προτιμώμενους προμηθευτές για τις υποθέσεις βοήθειας έκτακτης ανάγκης».Ένας εκπρόσωπος του EAF δήλωσε: «Είμαστε ενεργά σε επαφή με την οικογένεια των Moss στην Ελλάδα και αυτό είναι ακόμα μια τρέχουσα υπόθεση έκτακτης ανάγκης. Η θεραπεία του κ. Moss προχωράει καλά και ανά πάσα στιγμή, η υγεία και η ευημερία του ήταν πρωταρχικής σημασίας για τις προσπάθειες της ομάδας μας. Ο επαναπατρισμός του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ελπίζουμε, θα γίνειι σύντομα.
Θα συνιστούσαμε επίσης σε οποιονδήποτε ταξιδιώτη στην Ελλάδα ή την Ευρώπη να γνωρίζει ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι δραστικά διαφορετικές από αυτές που αναμένουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και το NHS. Το NHS δεν ταξιδεύει μαζί τους.

Ενώ το πρότυπο της ιατρικής περίθαλψης είναι πολύ υψηλό, υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές γύρω από τη μετέπειτα φροντίδα, όπου σε πολλές μεσογειακές χώρες η οικογένεια αναμένεται να φροντίσει τον ασθενή μετά την πραγματοποίηση της ιατρικής διαδικασίας».

Η εφημερίδα τέλος δηλώνει ότι ήρθαν σε επαφή για σχόλια με το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου και το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας.

By For Mailonline

PUBLISHED: 10:44 BST, 7 July 2017



Για του λόγου το αληθές ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε την συνέντευξη.

http://www.dailymail.co.uk

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *