ροή ειδήσεων

Το παράδειγμα της Κύπρου: Πώς «καθάρισε» η Αγία Νάπα και οι σκηνές ντροπής πέρασαν στο παρελθόν



Για αρκετά χρόνια, η Αγία Νάπα στην Κύπρο θεωρούνταν ότι ο Λαγανάς Ζακύνθου, το Φαληράκι Ρόδουκαι τα Μάλια Κρήτης για την Ελλάδα. Το φθηνό και νοθευμένο αλκοόλ έρεε άφθονο, οι τουρίστες ξεσάλωναν οι καυγάδες έδιναν και έπαιρναν, ενώ σκηνές ντροπής με μεθυσμένους να τρεκλίζουν στο δρόμο ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο.

Όλα αυτά όμως άλλαξαν μέσα σε πέντε χρόνια: Χρειάστηκε ένα πολυεπίπεδο και στοχευμένο σχέδιο δράσης από τις αρχές και η Αγία Νάπα άλλαξε πρόσωπο. Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης στον ΑΝΤ1, οι αρχές έδωσαν έμφασή στην έντονη αστυνομική παρουσία , τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους ιδιοκτήτες κέντρων, και βεβαίως στην πληροφόρηση.

Σε επίπεδο αστυνόμευσης πραγματοποιούνται συνεχώς περιπολίες πεζές και μηχανοκίνητες, ενώ έχει ενισχυθεί η τοπική διεύθυνση αστυνόμευσης. Υπάρχει επίσης έντονη παρουσία ειδικών μηχανοκίνητων δυνάμεων της αστυνομίας καθώς επίσης και αυξημένα μέτρα της τροχαίας.

Οι αρχές επίσης διαπίστωσαν πως οι φρουροί στα κέντρα διασκέδασης ή αλλιώς μπράβοι ήταν σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένοι με την εγκληματικότητα . Έτσι φρόντισαν όλοι όσοι εργάζονται εκεί να έχουν άδεια εργασίας. Παράλληλα η συνεργασία με τους δήμους της ευρύτερης περιοχής και με τους επιχειρηματίες για την τήρηση της νομιμότητας είναι στενή.


«Υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της όλης κατάστασης, φαίνεται ότι τουλάχιστον η προσπάθεια είναι να αυξάνονται τα επίπεδα ασφαλείας και υπάρχει σίγουρα βελτίωσης, τα οποιαδήποτε αποτελέσματα ελέγχονται συνεχώς», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κύπρου.


Κάπως έτσι, οι εικόνες ντροπής που είναι συνηθισμένες σε ελληνικά τουριστικά θέρετρα που παρέχουν φτηνή – κακής ποιότητας- διασκέδαση σε ξένους τουρίστες, όπως ο Λαγανάς, πέρασαν οριστικά στο παρελθόν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *