ροή ειδήσεων

Για παράβαση καθήκοντος διώκεται υπάλληλος της Υπηρεσίας ΔόμησηςΓια παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, που συνίσταται στη μη επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε καταστήματα της Λίνδου, διώκεται επιτελικό στέλεχος του Δήμου Ρόδου, που υπηρέτησε επί σειρά ετών ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης.
Ο υπάλληλος φέρεται από το έτος 2012 έως και τον Μάρτιο του 2015 να μην προέβη σε έλεγχο νομιμότητας κατασκευών, με τη διενέργεια αυτοψίας και σε έκδοση πρωτοκόλλων αυθαίρετων κατασκευών στη Λίνδο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου είχε ενημερώσει ότι σε αυτοψία που διενεργήθηκε σε τμήμα της κεντρικής παραλίας, διαπίστωσε ότι είχαν κατασκευαστεί 8 αυθαίρετες, πρόχειρες κατασκευές, από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.
Σύμφωνα με την Αρχαιολογία οι κατασκευές αυτές έθιγαν ανεπανόρθωτα την εικόνα του αρχαιολογικού χώρου και του ιστορικού τοπίου της Λίνδου.
Ανάλογη αυτοψία φέρεται να είχε διενεργηθεί εξάλλου και τον Δεκέμβριο του 2010 χωρίς να κινηθούν ομοίως οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες αλλά και να προχωρήσει η ανάκληση των αδειών των καταστημάτων.
Επιπλέον η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου με τρία έγγραφά της, ότι θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες ανάκλησης των αδειών λειτουργίας 5 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Τέτοια εντολή όμως δεν φέρεται να δόθηκε παρότι προς τούτο υπήρχε και εγκύκλιος που τον υποχρέωνε.
Επιπλέον τον Απρίλιο του 2013 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου απέστειλε στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου πορίσματα μορφολογικού ελέγχου για 77 καταστήματα προκειμένου να διενεργηθούν αυτοψίες.
Σε 15 καταστήματα από τα 77 ενημέρωνε μάλιστα ότι υφίσταντο κτηματολογικές και οικοδομικές υπερβάσεις και απαιτείτο η άμεση έκδοση πρωτοκόλλων αυθαιρέτων.
Ο υπάλληλος φέρεται να μην ανταποκρίθηκε και στο έγγραφο αυτό.

ert

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικόνα της ημέρας

εικόνα της ημέρας
loading...
Εγγραφείτε τώρα!