ροή ειδήσεων

Από Ρόδο - Ηράκλειο και τελικά Λασίθι λόγω..."έλλειψης" ΜΕΘ



Στην εντατική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών η οποία έφθασε με super puma από τη Ρόδο έχοντας προηγουμένως κριθεί απαραίτητο από τους εκεί γιατρούς ότι ήταν απαραίτητη η αερομεταφορά της στην Κρήτη για περαιτέρω νοσηλεία σε νοσοκομείο του νησιού .

Η επιχείρηση αερομεταφοράς στήθηκε το πρωί της Τετάρτης και η ασθενής διασωληνωμένη με έντονο αναπνευστικό πρόβλημα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υπό την εποπτεία και της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης κ.Μάγδας Ζεάκη.


Ωστόσο η ηλικιωμένη γυναίκα δεν μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο του νομού Ηρακλείου, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν είτε το ΠΑΓΝΗ που εφημερεύει σήμερα, είτε το Βενιζέλειο, αλλά σε νοσοκομείο του Λασιθίου.

Και αυτό γιατί υπάρχει πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του Ηρακλείου όπως επιβεβαίωσε στο neakriti.gr και η κ. Ζεάκη με αποτέλεσμα να καταστεί απαγορευτική η νοσηλεία της σε ένα εκ των δύο νοσοκομείων της πόλης του Ηρακλείου και να αποφασιστεί τελικά η μεταφορά της ασθενούς στην Ανατολική Κρήτη.

Το θέμα πάντως με το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι εντατικές του Ηρακλείου είναι γνωστό και οξύνεται ακόμη περισσότερο αυτό το διάστημα, εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου, με τις ΜΕΘ είτε να είναι γεμάτες, είτε υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες που όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Και αυτές τις σκληρές συνθήκες καλούνται να «αντιμετωπίσουν» όχι μόνο ασθενείς και οι οικογένειες τους αλλά συνάμα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων που καλείται να ανταπεξέλθει υπό το βάρος αυτών των δύσκολων καταστάσεων για το καλό πάντα των ασθενών.

neakriti

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/7/17 00:25

    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ! ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΦΤΕΡΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΘΕΛΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *