ροή ειδήσεων

Τρόμος στα νησιά από το «αέριο γέλιου»

5

ΣΕ ΚΩΜΑ 18ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗ «ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ • Σε κόκκινο συναγερμό οι Αρχές μετά το νέο κρούσμα

Από την
Εύα Παπαδάτου

Συναγερμός έχει σημάνει στα ελληνικά νησιά από την επανεμφάνιση του ναρκωτικού hippy crack ή αλλιώς «αέριο του γέλιου», που αυτή τη φορά έγινε αιτία να πέσει σε κώμα μία 18χρονη την τελευταία νύχτα των διακοπών της στην Κρήτη!

Το ναρκωτικό, που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως το «νέο LSD», κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια μεταξύ των νεαρών ξένων τουριστών στα μπαρ των top ελληνικών προορισμών, όπως είναι ο Λαγανάς Ζακύνθου, ο Κάβος Κέρκυρας, το Φαληράκι Ρόδου και τα Μάλια Κρήτης.

Το βράδυ της Τρίτης προκλήθηκε πανικός σε ένα μπαρ στα Μάλια, όπου διασκέδαζε μία 18χρονη από τη Βρετανία, όταν ξαφνικά η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της ύστερα από την εισπνοή της επικίνδυνης «βόμβας» και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, όμως, διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει σε κώμα. Από τότε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή!

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μαυρομμάτη, «από το περιβάλλον της έγινε γνωστό ότι η κοπέλα είχε καταναλώσει υποξείδιο του αζώτου (σ.σ.: αέριο του γέλιου) και αλκοόλ». Οπως είπε η ίδια, η 18χρονη υποβλήθηκε σε δύο αξονικές τομογραφίες, της έγινε τοξικολογική εξέταση και διαγνώστηκε με καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο.

Σε μπαρ

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η νεαρή Βρετανίδα εισέπνευσε laughing gas ή hippy crack -όπως το αποκαλούν μεταξύ τους οι νεαροί- από μπαλόνια που κυκλοφορούν ευρέως και ανεξέλεγκτα στα μπαρ στα Μάλια. Οπως έγινε γνωστό από την παρέα της, είχε περάσει την τελευταία νύχτα των διακοπών της διασκεδάζοντας σε διάφορα μπαρ στα Μάλια και πιθανότατα εισέπνευσε όχι ένα, αλλά δύο μπαλόνια!

Για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Βρετανούς ηλικίας 18-30 ετών έκανε λόγο ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης. Οπως δήλωσε, τα μπαλόνια κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα μπαρ της περιοχής και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δεν έχουν το απαγορευμένο και παράνομο αέριο γέλιου, αλλά εξίσου επικίνδυνα -αλλά όχι παράνομα- αέρια.

Στις αστυνομικές Αρχές της Χερσονήσου έχει σημάνει συναγερμός στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν την υπόθεση της 18χρονης. Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν, έχουν καλέσει για κατάθεση τα μέλη της παρέας της για να δώσουν πληροφορίες για τις κινήσεις τους τη μοιραία νύχτα λίγο προτού επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η θεαματική αύξηση αυτού του φθηνού και επικίνδυνου ναρκωτικού, που είναι διαδεδομένο στη Βρετανία, έχει προκαλέσει τρόμο στα νησιά μας και έντονο προβληματισμό στις Αρχές και στον ιατρικό κόσμο.



Ιδια επίδραση με μία γραμμή κοκαΐνης

Η εισπνοή του αερίου (που παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως αναισθητικό) από ένα μπαλόνι προκαλεί ευφορία και ταυτόχρονα χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις. Λόγω του ότι η χρήση του γίνεται απλώς μέσω του μπαλονιού, έχει γίνει ανάρπαστο στη νεολαία, η οποία προφανώς δεν γνωρίζει τους κινδύνους που κρύβει το υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου. Το άχρωμο και άφλεκτο αέριο έχει γλυκιά μυρωδιά και γεύση, επιφέρει ολιγόλεπτη ευφορία και μπορεί να προκαλέσει αυθόρμητο γέλιο. Το «παιχνίδι» αυτό έφεραν στην Ελλάδα Βρετανοί τουρίστες, ηλικίας κυρίως 18 έως 30 ετών, και τα μπαλόνια κυκλοφορούν πλέον ανεξέλεγκτα στα μπαρ των νησιών. Οι χρήστες του αναφέρουν ότι το «αέριο γέλιου» έχει την ίδια επίδραση με μία γραμμή κοκαΐνης.

espressonews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *