ροή ειδήσεων

Η Κυβέρνηση μεταθέτει τις αυτοδιοικητικές εκλογές



Εντός του έτους αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση οριστική λύση για το θέμα των συμβασιούχων.

Όπως είπε ο υπουγός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημεριδα «Ειδήσεις», ήδη προχωρά η καταγραφή- κατηγοριοποίησή τους ενώ ταυτόχρονα θα διαμορφωθούν σαφή κριτήρια για όσους καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες και να τους αναγνωρισθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της εργασιακής τους σχέσης. Η λύση που θα δοθεί πρέπει να κινείται εντός των ορίων του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Παράλληλος στόχος είναι με αυστηρό τρόπο να προσδιοριστούν εκείνες οι περιπτώσεις με τις οποίες θα απασχολούνται πλέον οι εργαζόμενοι μέσω συμβάσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι η λύση που προωθήθηκε για τον χώρο της καθαριότητας «λειτουργεί εξυγιαντικά, δρομολογώντας μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την εργασιακή εμπειρία των μέχρι τώρα συμβασιούχων μέσω μιας λελογισμένης μοριοδότησης, ενώ καθιστά σαφές πως οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες εξαιρούνται από τον κανόνα τού ένα προς τέσσερα, χωρίς βέβαια να ωθούνται στην ανεργία οι μέχρι τώρα συμβασιούχοι».

Ο κ. Σκουρλέτης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της διάταξης του νόμου Ραγκούση για την είσοδο των ιδιωτών στην αποκομιδή των σκουπιδιών – βασικό θέμα αντιπαράθεσης με τη ΝΔ- λέγοντας «μελετούμε την αλλαγή του» και διευκρινίζοντας : «Πρέπει επίσης να επισημανθεί πως ο συγκεκριμένος νόμος (Ραγκούση) δίνει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ιδιωτικών εταιρειών, αφού όμως προηγούμενα οι δήμοι αποδείξουν πως δεν μπορούν με ίδια μέσα να καλύψουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες».

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται «την αποσυσχέτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Κάτι τέτοιο, εάν τελικώς επιλέγει, θα οδηγήσει στη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για λίγους μήνες. Έχω τη γνώμη πως η ημερολογιακή ταύτιση των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές αλλοιώνει τον χαρακτήρα τους».


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *