ροή ειδήσεων

ΣΕΙΣΜΟΣ! Πασίγνωστος Όμιλος αλλάζει έδρα – Ποιοι τρίβουν τα χέρια τους και ποιοι τραβούν τα μαλλιά τους



Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει σε κάποιους η αλλαγή έδρας πασίγνωστου Ομίλου.

Τη Φρανκφούρτη επέλεξε η Citigroup για νέα έδρα μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, που βρίσκονταν μέχρι στιγμής στο Λονδίνο.

Η τράπεζα προχώρησε έτσι σε μια κίνηση που εξέταζε επί μήνες ενόψει την εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η διοίκηση του ομίλου εξέταζε εδώ και καιρό αρκετές εναλλακτικές λύσεις -ανάμεσα στις οποίες την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και, φυσικά, τη Γερμανία. Καθοριστικό στοιχείο για την τελική της απόφαση φαίνεται πως ήταν η δυνατότητα την οποία διαθέτει η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BaFin, να διαχειρίζεται περίπλοκες πράξεις οι οποίες αφορούν τα παράγωγα -μάλιστα, οι ειδικοί θεωρούν πως η BaFin είναι η μοναδική εκτός Λονδίνου που διαθέτει ανάλογη δυνατότητα.
Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Φρανκφούρτης είναι ήδη η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία η διοίκηση της Citigroup διεξήγε επίσης διαπραγματεύσεις προτού λάβει την οριστική της απόφαση.

Όπως είναι φυσικό η απόφαση έχει φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο της Μέρκελ, ενώ αντίθετα η Τερέζα Μέι βλέπει πως το τίμημα του Brexit μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είχε φανταστεί.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *