ροή ειδήσεων

Κραυγή αγωνίας από έφηβους βουλευτές για την εργασιακή ζούγκλα, την εκπαίδευση και τη βουλευτική ασυλία



Μια… διαφορετική συνεδρίαση έλαβε χώρα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο βήμα δεν βρίσκονταν οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά νεαροί, έφηβοι βουλευτές, οι οποίοι υπό το βλέμμα του Νίκου Βούτση εξέθεσαν τα προβλήματά τους, πρότειναν λύσεις και δεν δίστασαν να στηλιτεύσουν το πολιτικό σύστημα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Θεοφάνη Γεωργούλα από την Μαγνησία, ο οποίος με αφοπλιστική ειλικρίνεια ρώτησε τον Πρόεδρο της Βουλής: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, γιατί ενώ όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο, οι Βουλευτές έχουν ασυλία;».

Ο κ. Βούτσης αν και προσωρινά αιφνιδιάστηκε, έσπευσε να απαντήσει ότι στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση θα αλλάξει η σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος, αλλά και να εξηγήσει τους λόγους που ο νομοθέτης εξ’ αρχής εισήγαγε την εν λόγω ρύθμιση.

Λίγο νωρίτερα, η Έλενα Γρόχτσιου από τον νομό Δράμας κατέθετε τις προτάσεις της προς το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την καλύτερη λειτουργία του σχολείου. «Καλό είναι να δίνατε μια έμφαση στον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό με πρακτική μελέτη επαγγελμάτων, τεστ προσανατολισμών, εκμάθηση συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων κ.λπ.Επιπρόσθετα, είναι χρήσιμο να γίνεται αξιολόγηση καθηγητών και διευθυντών από τους μαθητές μέσω ερωτηματολογίου, που θα λειτουργεί ως συμπλήρωμα της αξιολόγησης των ειδικών συμβούλων και των συναδέλφων[….]Είναι απαραίτητο να αυξηθούν ομαδικές δραστηριότητες και να γίνει υποχρεωτική η παρακολούθησή τους», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά.

Ο «συνάδελφός» της από τον νομό Δωδεκανήσου, Στέφανος Χαρακίδης αναφερόταν στην σημερινή εργασιακή ζούγκλα και απευθυνόμενος προς την πολιτεία υπογράμμιζε: «Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά το μέγεθος της ευθύνης που βαραίνει την πολιτεία και να εκφράσω την ελπίδα ότι θα σταθούμε στο ύψος που η περίσταση απαιτεί, ότι οι αρμόδιοι φορείς αλλά και όλοι μας θα επιδείξουμε τη δέουσα στάση ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί».

Αλλά και στα περιβαλλοντικά ζητήματα οι έφηβοι βουλευτές χτύπησαν το καμπανάκι. Συγκεκριμένα, η Δανάη Ψαραδέλλη από την Β΄ Θεσσαλονίκης υπογράμμισε με νόημα όυθ η Πολιτεία οφείλει να επιμείνει στην τήρηση των ήδη υπαρχόντων νόμων, όπως το άρθρο 24 του Συντάγματος, και την άσκηση αυστηρότερων ελέγχων σε βιομηχανίες και άλλες πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος. «Οι κυρώσεις για τους παραβάτες πρέπει να γίνουν αυστηρότερες και τυχόν παραβάσεις να μην παραβλέπονται», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *