ροή ειδήσεων

«Κόφτης» για συνταξιούχους που εργάζονται



Πέναλτι για τους συνταξιούχους που εργάζονται «σφύριξε» το υπουργείο Εργασίας κατεβάζοντας το πλαφόν περικοπής της σύνταξης.


Συγκεκριμένα, ο «κόφτης» αφορά όλους τους παλαιούς μέχρι 12/6/2016 συνταξιούχους. Όσοι εξ αυτών εργάζονται ως μισθωτοί ακόμη και λίγες ημέρες το μήνα θα δουν, πάνω από τα 785 ευρώ, να περικόπτεται κατά 70% το ποσό αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, η αλλαγή αυτή πέρασε χωρίς εισηγητική έκθεση, σε άσχετο νόμο με τις συντάξεις, ένα μήνα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Με το προηγούμενο καθεστώς η μείωση 70% επιβάλετο στο άθροισμα άνω των 1.005 ευρώ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ενώ πριν ένας συνταξιούχος με 1.005 ευρώ δεν υφίστατο μείωση αν συνέχιζε να εργάζεται, τώρα θα έχει 70% μείωση στο ποσό από τα 785 ευρώ και πάνω. Δηλαδή, αν παίρνει 1.005 θα χάσει 154 ευρώ άρα το τελικό ποσόν θα είναι 851 ευρώ.




Σε ό,τι αφορά συνταξιούχους που «κρατούν» μαγαζί ή έχουν επιχείρηση στο όνομά τους, ο «κόφτης» 70% μπαίνει πλέον από τα 1.570 ευρώ της μικτής σύνταξης ή του αθροίσματος συντάξεων που εισπράττουν, ενώ με το παλιό πλαφόν η περικοπή 70% επιβάλετο στο τμήμα σύνταξης που υπερέβαινε το ποσό των 2.010 ευρώ μικτά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *