ροή ειδήσεων

Νεκρός ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους



Tο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εκφράζει κύκλους της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι διαθέτει «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» για τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι.

Νεκρός φέρεται να είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από ιρακινές πηγές, που δεν είχαν, ωστόσο, επιβεβαιωθεί μέχρι χθες το βράδυ ούτε από τη Βαγδάτη ούτε από την Ουάσιγκτον.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS αφιέρωσε το πρώτο του θέμα στις εικασίες για τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι, επικαλούμενο ρεπορτάζ του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου Al Sumaria TV, που έχει την έδρα του στο Ιράκ και διατηρεί φιλελεύθερο προσανατολισμό.

Σύμφωνα με το εν λόγω δίκτυο, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιούσαν τον θάνατο του ηγέτη τους και ανέφεραν ότι ένας «νέος χαλίφης» ορίστηκε στη θέση του. Ταυτόσημο ήταν το ρεπορτάζ αρκετών ιρανικών μέσων ενημέρωσης. Λίγο αργότερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει έδρα στο Λονδίνο και εκφράζει κύκλους της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι διαθέτει «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» για τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι.

Οι σχετικές πληροφορίες προήλθαν από «ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένου ενός Σύρου από την περιοχή του Ντέιρ αλ Ζορ», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντουλραχμάν. Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο έχει καλή φήμη ως αξιόπιστη πηγή για τον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Στο μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε χθες ότι σειρά επιθέσεων του ιρακινού στρατού και του υπό αμερικανική ηγεσία συνασπισμού στη Μοσούλη παραβίασαν τον διεθνή νόμο και θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να χαρακτηριστούν εγκλήματα πολέμου. Από την πλευρά του, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ζεΐντ Ράαντ αλ Χουσεΐν κάλεσε τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να αποφύγουν ενέργειες τυφλής αντεκδίκησης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *