ροή ειδήσεων

Ο Σαββίδης αγόρασε «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και Ημερησία



Έναντι συνολικού τιμήματος 3.580.000 ευρώ -Άγονος ο πλειστηριασμός για τις συμμετοχές της Πήγασος σε άλλες εταιρείες, πλην των μετοχών του MegaΣτον Ιβάν Σαββίδη και την εταιρεία του Dimera περνούν πλέον τα σήματα των εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχα, με προσφορά 580.000 ευρώ παίρνει και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία (και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ). Η εταιρεία Dimera εκπροσωπείται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου εξελίσσεται η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού, δια του δικηγόρου κ.Νικολάου Ανδρικόπουλου, ενώ η προσφορά της για τα σήματα των εφημερίδων ήταν η μοναδική που κατατέθηκε και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου.


Η εταιρεία παραγωγής ΄Ανωση, κατακυρώθηκε στον κ.Χρήστο Χατζαρίδη που κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ- σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης είχε ορισθεί στις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Χατζαρίδης, φέρεται να εκπροσωπεί εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η προσφορά είχε κατατεθεί ήδη από χθες.

Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς προσδιόριζαν την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 250.000 ευρώ.
Εξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Πήγασος, οι οποίοι χρειάσθηκε να έρθουν σε συνεννόηση με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» τα οποία είχαν συγκεντρωθεί όπως κάνουν κάθε Τετάρτη για την ακύρωση των πλειστηριασμών. Οι εργαζόμενοι εξήγησαν ότι ήθελαν να γίνει ο πλειστηριασμός, καθώς αποτελούσε την τελευταία τους ελπίδα για να πληρωθούν δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται και να επιστρέψουν στην εργασία τους. Όπως εξήγησαν «θέλουμε να γίνει ο πλειστηριασμός. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Κρίνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Είμαστε αιχμάλωτοι. Κάποιος πρέπει να πάρει τις εφημερίδες να δουλέψουμε».




Άγονος ο πλειστηριασμός για τις συμμετοχές της Πήγασος

Ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της εταιρείας Πήγασος ολοκληρώθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και κηρύχθηκε άγονος για το σκέλος εκείνο που αφορούσε τον εκπλειστηριασμό μετοχών της Πήγασος σε άλλες εταιρείες, πλην των μετοχών του Mega.

Σε πλειστηριασμό έβγαινανη συμμετοχή της Πήγασος στην εκτυπωτική "ΙΡΙΣ” καθώς και στο πρακτορείο διανομής Τύπου "Ευρώπη”, αλλά και στην εταιρεία που εξέδιδε τα περιοδικά του ομίλου.

Ειδικότερα εκπλειστηριάζονταν:

-17.729.893 κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 32.735.724 ευρώ, εκδόσεως της εταιρείας "Εκδόσεις Έθνος Ανώνυμη Εταιρεία". Η τιμή εκτίμησης και η τιμή πρώτη προσφοράς ορίστηκε στο ποσό των 50.000 ευρώ.

-300.036 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 7.130.100 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας Pegasus Magazines Publications Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία. Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.

-2.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής ονομαστικής αξίας 750.000 ευρώ, εκδόσεως της εταιρείας "Μέλλον Group (Γκρουπ) Ανώνυμη Εταιρεία Μέσω Επικοινωνίας" Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.



-16.446 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 6.200.000 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως και Διανομής Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου – Ευρώπη". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 156.000 ευρώ.

-10.909.850 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 32.722.350 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Εκτυπώσεις Iris Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στο 1 εκατ. ευρώ.

-678.736 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 1.050.000 ευρώ εκδόσεως της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Μουσικών Εκδηλώσεων και Παραγωγών Άνωση" ". Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.



-3.199.000 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής ονομαστικής αξίας 9.597.000 ευρώ, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ έκαστη εκδόσεως της εταιρείας με την επωνυμία "Πήγασος Interactive Ανώνυμη Τεχνολογική Εταιρεία Ανάπτυξης και Παροχής Προϊόντων και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο" Η συνολική τιμή εκτίμησης καθώς και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στις 20.000 ευρώ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *